Lyžovanie-alpské: Pernilla Wibergová skončí s kariérou v apríli v rodnom Salene

TASR|28. feb 2002 o 14:03

Štokholm 28. februára (TASR) - Dvojnásobná olympijská šampiónka v zjazdovom lyžovaní Pernilla Wibergová zo Švédska sa rozhodla po aprílových pretekoch ...

Štokholm 28. februára (TASR) - Dvojnásobná olympijská šampiónka v zjazdovom lyžovaní Pernilla Wibergová zo Švédska sa rozhodla po aprílových pretekoch v rodnom Salene ukončiť jej bohatú športovú kariéru.

"Už dávnejšie som povedala, že toto bude pravdepodobne moja posledná sezóna," povedala 31-ročná víťazka obrovského slalomu z Albertville a kombinácie z Lillehammeru, ktorú minulý týždeň zvolili ako zástupkyňu športovcov v Medzinárodnom olympijskom výbore (MOV). "Po nedávnej operácii sú moje kolená v dobrom stave a preto nechcem nič riskovať. Samozrejme, že by sa mi lepšie končilo s medailou zo Salt Lake City, no taký je život," povedala Wibergová, ktorej kariéru poznačili neustále problémy s kolenami. V Salt Lake City bolo jej najlepším umiestnením 12. priečka zo super-G.

Švédska lyžiarka má na svojom konte 24 víťazstiev v pretekoch Svetového pohára a v roku 1997 sa stala držiteľkou veľkého glóbusu za celkové prvenstvo v SP. Vo svojej zbierke má 9 medailí z olympijských hier a majstrovstiev sveta, jej kariéru však poznačili mnohé zranenia a až 13-krát sa podrobila operácii kolena.

Preteky vo švédskom Salene sa uskutočnia 13. apríla a nebudú súčasťou Svetového pohára.

Nachádzate sa tu:
Domov