Prekvapenie v Alta Badii: Andreas Žampa vytlačil z 2. kola brata Adama

Andreas Žampa.
Andreas Žampa. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. dec 2021 o 11:22

Adam Žampa prvýkrát v sezóne nebude bodovať.

ALTA BADIA. Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt viedol po 1. kole pondelňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára. V Alta Badii dosiahol o 18 stotín rýchlejší čas ako domáci Talian Luca De Aliprandini, na treťom mieste bol Nemec Alexander Schmid (+0,83).

Odermatt štartoval ako druhý, predviedol dravú jazdu a mieri za tretím tohtosezónnym triumfom v "obráku".

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Zaujímavý bratský súboj zviedli slovenskí reprezentanti Adam a Andreas Žampovci. Zatiaľ, čo Adam išiel na svah so štartovým číslom 21 a po odjazdení úvodnej tridsiatky lyžiarov figuroval na 24. priečke s odstupom 3,28 s, jeho brat Andreas išiel na štart až s číslom 51.

Andreas predviedol kvalitnú jazdu a napokon obsadil 28. miesto, vďaka čomu sa predstaví aj v 2. kole. V čase, keď došiel do cieľa, brata Adama zosunul z priebežnej 30. priečky mimo druhého kola.

Adam Žampa išiel na zjazdovke Gran Risa rovnako ako v nedeľu riskantne, v dolnej časti však nabral časovú stratu a v cieli neskrýval sklamanie.

Na účasť v 2. kole strácal len dve stotiny sekundy. V nedeľu jeho brat Andreas obsadil po úvodnom kole tiež 31. miesto, pričom od postupových priečok zaostal len jednu stotinu.

Druhé kolo obrovského slalomu v Alta Badii môžete sledovať na Sportnet.sk cez online prenos.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Prekvapenie v Alta Badii: Andreas Žampa vytlačil z 2. kola brata Adama