Luongo sa po ôsmich rokoch vracia na Floridu

Roberto Luongo.
Roberto Luongo. (Autor: SITA/AP)
SITA|5. mar 2014 o 08:18

Vancouver vymenil brankára Luonga po ôsmich sezónach do klubu Florida Panthers.

VANCOUVER. Hokejový brankár Roberto Luongo je opäť hráčom Floridy. Po ôsmich sezónach vo Vancouveri ho Canucks vymenili späť do klubu, z ktorého ho získali. Západokanadský klub získal ako náhradu talentovaného Jacoba Markströma a centra Shawna Matthiasa.

O odchode Luonga z Vancouveru sa špekulovalo už po minulej sezóne, vtedy napokon Canucks uvoľnili Coryho Schneidera do New Jersey. Kanadský gólman nedostal šancu v minulotýždňovom zápase Heritage Classic proti Ottawe.

"Nečakal som výmenu. Som však šťastný za seba i moju rodinu. Nemôžem sa však ubrániť smútku, že opúšťam Vancouver," vyhlásil podľa zámorských médií Luongo, ktorý za Panthers chytal v rokoch 2000 až 2006. Potom sa na osem rokov stal hráčom Canucks.

V tejto sezóne nastúpil v 42 stretnutiach, v ktorých mal 91,7 % úspešnosť zákrokov a priemerne v nich inkasoval 2,38 gólu.

"Roberto je jedným z elitných ligových brankárov a my ho vítame späť na južnej Floride. Na najbližšie sezóny by sme mali mať vyriešenú brankársku otázku," vyjadril sa generálny manažér Panthers Dale Tallon. Luongo vytvorí na Floride dvojicu s Timom Thomasom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Luongo sa po ôsmich rokoch vracia na Floridu