Skvelá správa pre Slovensko. Miestenku na OH v Paríži získala aj mladá lukostrelkyňa

Denisa Baránková
Denisa Baránková (Autor: TASR)
TASR|16. jún 2024 o 16:12

Dvadsaťdvaročná Slovenska si zopakuje účasť z predošlých hier v Tokiu.

BRATISLAVA. Slovensko bude mať tretíkrát za sebou na OH zastúpenie v lukostreľbe žien.

Miestenku na OH v Paríži do ženskej súťaže v olympijskom luku získala na záverečnej kvalifikácii v tureckej Antalyii Denisa Baránková.

V kvalifikácii v Turecku obsadila 12. miesto, keď dosiahla 651 bodov. Vyšla jej najmä druhá časť kvalifikácie, v ktorej zaznamenala siedmy najlepší výkon 328 bodov.

V prvom kole vyraďovacích bojov mala voľný žreb. V druhom si poradila po dramatickom priebehu s krajankou Kristínou Druskovou 6:4. V boji o účasť v osemfinále zdolala Nataliu Poon Wei Tsing z Hong Kongu (6:2).

Rozhodujúci boj o štvrťfinále a aj olympijskú miestenku zviedla Baránková s Alinou Iľassovovou z Kazachstanu, ktorá bola po kvalifikácii piata nasadená. Baránková vyhrala 6:4 a tešila z postupu do Paríža. Informoval o tom portál olympic.sk.

Baránková pred troma rokmi obsadila v Japonsku 33. pozíciu. Aj vtedy si účasť pod piatimi kruhmi vybojovala na pretekoch v Antalyi.

Prvou Slovenkou na OH v histórii v ženskej lukostreľbe bola Alexandra Longová v Rio de Janeiro 2016.

Slovensko už má istých 21 miesteniek na OH 2024. Pod piatimi kruhmi sa predstavia strelci Juraj Tužinský, Patrik Jány, Danka Barteková, Vanesa Hocková, Zuzana Rehák Štefečeková a Marián Kovačócy.

Ďalej vodní slalomári Jakub Grigar, Eliška Mintálová, Matej Beňuš a Zuzana Paňková, cyklistka Nora Jenčušová, ku ktorej pribudne aj jeden muž, atléti Gabriela Gajanová, Viktória Forsterová, Dominik Černý a Hana Burzalová, Robert Kubín vo windsurfingovej triede iQFOiL, zápasník Tajmuraz Salkazanov, boxerka Jessica Triebeľová, stolný tenista Wang Jang a džudista Marius Fízeľ.

Podľa neoficiálnych prepočtov mala rozšíriť slovenskú výpravu aj tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Slovenská ženská jednotka by mala získať právo štartu na základe svojho postavenia v rebríčku WTA k 10. júnu.

Schmiedlovej účasť v Paríži musí ešte potvrdiť Medzinárodná tenisová federácia (ITF).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Skvelá správa pre Slovensko. Miestenku na OH v Paríži získala aj mladá lukostrelkyňa