Fauloval ho spoluhráč z klubu. Štetina sa vážne zranil, môže chýbať až deväť mesiacov

Lukáš Štetina v zápase Slovensko - Česko.
Lukáš Štetina v zápase Slovensko - Česko. (Autor: TASR)
TASR|7. sep 2020 o 13:09

Doplatil na súboj s kapitánom Sparty.

PRAHA. Slovenský futbalový obranca Lukáš Štetina si možno v tejto sezóne už nezahrá. Vyšetrenia po jeho zranení z piatkového duelu Ligy národov proti Česku (1:3) odhalili roztrhnutie predného skríženého väzu v kolene.

Odhadovaná pauza pri tomto druhu zranenia je šesť až deväť mesiacov, v niektorých prípadoch ešte dlhšie.

Dvadsaťdeväťročný Štetina bude chýbať Sparte Praha i slovenskej reprezentácii dlhý čas, čaká ho operácia s plastikou väzu.

V optimistickom prípade a ak bude liečba prebiehať bez komplikácií, by do mohol hry zasiahnuť v druhej polovici jarnej časti sezóny, informoval portál idnes.cz.

Zranenie mu nechtiac spôsobil klubový spoluhráč a kapitán českej reprezentácie Bořek Dočkal ešte v prvom polčase, keď Štetina odkopával loptu a po Dočkalovom dostúpení si podvrtol koleno.

"Mám veľmi zlý pocit. Som nešťastný z toho, čo sa stalo. Je mi to veľmi ľúto. Bola to nešťastná náhoda. Lukáš je chlap ako hora, podstupuje stovky oveľa tvrdších súbojov. Náš kontakt prišiel v zlý moment, keď odkopával a stál na stojnej nohe," uviedol Dočkal po zápase v Bratislave.

Sparte i reprezentácii chýbal na štarte novej sezóny aj ďalší slovenský obranca Dávid Hancko. Po zranení kolena ešte nebol stopercentne pripravený zasiahnuť do hry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Fauloval ho spoluhráč z klubu. Štetina sa vážne zranil, môže chýbať až deväť mesiacov