Lukáčova stará mať vracia úder

"Úpadok ruského hokeja je zrejmý, chabé výkony. Veď v tom zápase sa pomaly nebolo na čo pozerať. Keď po zápase hovorili komentátori, že Rusi sú úplne inde, hneď som im dal za pravdu," píše autor.
"Úpadok ruského hokeja je zrejmý, chabé výkony. Veď v tom zápase sa pomaly nebolo na čo pozerať. Keď po zápase hovorili komentátori, že Rusi sú úplne inde, hneď som im dal za pravdu," píše autor. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|13. máj 2017 o 19:18

Neobjektívny fanúšikovský pohľad na súperenie slovenských a ruských hokejistov alebo kde sú tie zlaté časy, keď sme sa na tie zápasy tešili.

BRATISLAVA. Veru, vošiel do mnohých slovenských fanúšikov spravodlivý hnev. Kdeže sú tie roky napínavého hokeja, akcií, jedinečných útokov, rýchlych brejkov.

To ešte stará mať Vinca Lukáča hrala v útoku. Výstroj nemali, hralo sa v krojoch. Naberané sukne im len tak lietali a čepce neraz pri zrážkach padali na ľad.

Ragulinová vs. Lukáčová

Darmo, televízia vtedy ešte nevysielala a jej slávne nájazdy zo štyridsiateho deviateho na YouTube nehľadajte. Ale pamätníci vedia. Lukáčova stará mať bola postrachom brankárov. Boli to zlaté hokejové časy (pre vysvetlenie kliknite tu).

Za zbornú hrala vtedy ešte stará Ragulinová. Žena, ktorú bolo neradno stretnúť za bieleho dňa, nieto v obrannej tretine. Hovorilo sa, že hokej hrala, už keď mala tri roky a v ôsmich už bola v reprezentácii.

Slováci dostali šesť gólov a vysoko prehrali. Pozrite si, ako vyzeral ich zápas s Ruskom: fotogaléria

13.5.2017

Na šampionátoch to boli nekonečné súboje. Iskry lietali. Kde je dnes ten hokej, pche. Akcie jedna radosť. No a v štyridsiatom deviatom sa stretli Ragulinová a Lukáčová vo finále. Zápas mal grády, Rusky však viedli. Málo platné, lebo stará mať ukázala Ruskám ako sa hrá hokej! Rovno hetrikom.

Možno sme sklamaní a vŕšime si svoju zlosť na slovenských hráčoch pri týchto spomienkach. Ale výsledky sú relatívne. 1:2, 2:1, 1:0? No povedzte, čo je to za šport? Ledva zo seba vysúkať pár gólov. Modlíme sa, aby nejaký dnes vôbec padol.

V obrane chlapi akoby ich jedna mater mala, súper bez je bez šance. Už to nie je ono.

Radulov to už pochopil

Aj Rusi sa tvária naoko nadšene. Tri body majú, tešia sa, ale gólovo to nebolo také terno. Šipačov, Panarin? Prosím vás, takých bolo.

Slováci vlastne na tom ani nie sú až tak zle. Problémom je len, že ten šampionát vždy skončí skôr. Veď stačili by ešte dva - tri týždne a Slováci by mali formu na vyradenie Kanady.


Autor

Šesť nula s prižmúrenými očami. Dobre, ale bývala to aj veselšia pesnička.

Kde sú časy, keď zborná vyhrávala 8:3, 12:0, 8:2. To boli iné zápasy. Aj v Rusku sa dnes ozývajú oprávnené hlasy po náprave.

Fanúšikovia spomínajú na staré matere a svoje legendy. „Slabé presilovky. Pomalé akcie,“ lamentujú.

Ono nie je vôbec náhoda, že zo zbornej postupne niektorí hráči miznú. Na otázku, kde je Kovaľčuk a Radulov, či kam zmizli ďalší hráči, tréneri vravia:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Lukáčova stará mať vracia úder