Real začal posilňovať útok, z Frankfurtu prichádza produktívny Jovič

Luka Jovič v drese Eintrachtu Frankfurt.
Luka Jovič v drese Eintrachtu Frankfurt. (Autor: Michael Probst SITA/AP)
SITA|4. jún 2019 o 15:52

Srbský reprezentant sa stal druhým najlepším strelcom Európskej ligy 2018/2019.

MADRID. Srbskému futbalovému reprezentantovi Lukovi Jovičovi vyniesli kvalitné výkony v drese Eintrachtu Frankfurt angažmán v Reale Madrid.

Dvadsaťjedenročný útočník má pomôcť Realu po nevydarenej sezóne bez úspechu v domácej ligovej súťaži či prestížnej Lige majstrov opäť dosahovať najvyššie méty.

Jovič sa s Realom dohodol na zmluve na päť rokov. Prestup, za ktorý podľa denníka Marca zaplatia Madridčania 60 miliónov eur s bonusom ďalších 5 miliónov eur (30 % percent transferovej čiastky poputuje na konto Jovičovho niekdajšieho klubu Benfica Lisabon), skompletizujú po úspešnom absolvovaní zdravotných testov.

Frankfurt získal Luku Joviča pôvodne na hosťovanie v roku 2017. Zaujal už pod vedením Nika Kovača, ale naplno ukázal svoje schopnosti až v uplynulej sezóne pod taktovkou trénera Eintrachtu Adiho Hüttera.

V 32 bundesligových zápasoch skóroval 17-krát a pripravil ďalších osem gólov. V Európskej lige sa 10 presnými zásahmi podieľal semifinálovej účasti Frankfurtu, pričom bol druhým najlepším kanonierom súťaže po Olivierovi Giroudovi z FC Chelsea (11).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Real začal posilňovať útok, z Frankfurtu prichádza produktívny Jovič