Dončič sa opäť neudržal na uzde. Nie je to fér, hneval sa na rozhodcov

Luka Dončič.
Luka Dončič. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|6. sep 2023 o 19:25

Slovinská hviezda musela opustiť zápas predčasne. Tréner sa ho zastal.

PASAY, BRATISLAVA. „Správanie Luku Dončiča bolo úbohé. FIBA s tým musí niečo spraviť,” napísal na Twitter redaktor známeho európskeho basketbalového portálu Eurohoops Dionysis Aravantinos.

Hviezdny slovinský basketbalista Luka Dončič dostal vo štvrťfinálovom zápase na MS v basketbale 2023 proti Kanade dve technické chyby, po ktorých musel duel predčasne opustiť.

V tom čase jeho Slovinsko prehrávalo 77:92. Nakoniec medzi najlepšiu štvorku postúpila Kanada, ktorá triumfovala výsledkom 100:89. Dončič ukončil zápas na 26 bodoch, so štyrmi doskokmi a piatimi asistenciami.

Čo ho však mohlo neskôr mrzieť, bol fakt, že v dueli o postup do semifinále dostal druhú technickú chybu po tom, čo sa pustil do rozhodcov. Bol to rovnaký dôvod, za aký dostal aj svoju prvú technickú v zápase.

Nie je to fér, tvrdí Dončič

„Každý vie, kvôli čomu som bol frustrovaný,” priznal na pozápasovej tlačovej konferencii Dončič. „Hrať za národný tím prináša veľa emócií. Často sa nedokážem ovládnuť, neovládam, s čím mám problém,” vysvetlil.

VIDEO: Druhá technická chyba a vylúčenie Luku Dončiča v zápase proti Kanade.

Basketbalista Dallasu po zápase kritizoval arbitrov. Spomenul, že počas stretnutia povedal jeho spoluhráčovi jeden z rozhodcovskej trojice, že nebude na neho pískať fauly. Dôvodom malo byť neprípustné správanie.

„Jeden z rozhodcov povedal našim chalanom: “Neodpískame fauly na neho, pretože na nás stále útočí. Myslím si, že to nie je fér,” vyslovil Dončič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Dončič sa opäť neudržal na uzde. Nie je to fér, hneval sa na rozhodcov