Slovensko sa lúči s legendou, Lucia Krajčovič ukončila kariéru

Vladimír Bilohuščin|17. apr 2022 o 16:00

Krajčovič ukončuje kariéru po 14-tich rokoch.

VEĽKÝ KRTÍŠ. Slovenský thaibox sa včera rozlúčil s legendou. Lucia "Pretty Beast" Krajčovič ukončila na podujatí Noc Gladiátorov svoju úspešnú kariéru, keď po víťaznom zápase nechala symbolicky v klietke svoje rukavice.

Krajčovič začala s thajským boxom vo veku19 rokov a do prvého amatérskeho zápasu sa dostala až o 2 roky neskôr.

Aj keď jej debut nevyšiel, Lucia sa nevzdávala a tvrdou drinou to dotiahla k zisku niekoľkých opaskov a k titulu svetovej šampiónky organizácie WKU.

Aj keď bola Krajčovič v postojárskych kruhoch uznávanou osobnosťou, širšej verejnosti sa predstavila až po prechode do MMA, keď bola jednou z účastníčok reality šou Oktagon Výzva.

V nej si získala srdcia tisícov fanúšikov a nečudo, že sa stala skutočnou hviezdou naprieč všetkými bojovými športami.

Prvý ostrý MMA zápas po ukončený Výzvy prišiel na azda najväčšom turnaji domácej scény. Na podujatí Oktagon 15: Végh vs Vémola dokázala Krajčovič poraziť na TKO Barboru Cypriánovú a mohla tak pred takmer 20 tisíc divákmi oslavovať prvú výhru v klietke.

V MMA sa ale veľmi dlho neohriala, keď po druhom zápase prišli nové, radostné povinnosti. Lucia čakala bábätko s priateľom Vlastom Čepom, ktorý taktiež patrí medzi top elitných bojovníkov.

Po pôrode Krajčovič pomerne skoro súhlasila so zápasom, keď oddychovala ani nie 6 mesiacov. Tentokrát na podujatí Noc Gladiátorov 7 čelila veľmi talentovanej Lenke Škundovej. Tú porazila v tesnom zápase na body a prišiel moment, ktorý očakával iba málokto.

Po výhre, a možno aj podaní pomyselnej štafety, Krajčovič nečakane položila boxerské rukavice na podlahu a oznámila ukončenie bohatej profesionálnej kariéry. Vo veku 35 rokov a 14-tich rokoch na bojovej scéne tak Lucku čaká zaslúžený odpočinok. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Slovensko sa lúči s legendou, Lucia Krajčovič ukončila kariéru