Löw trénerom Nemecka pravdepodobne aj po Euro 2008

SITA|13. okt 2007 o 18:56

DUBLIN 13. októbra (SITA, AFP) - Trénerovi nemeckej futbalovej federácie Joachimovi Löwovi bude s najväčšou pravdepodobnosťou ponúknutá ďalšia spolupráca a možnosť viesť nemecký národný tím aj počas kvalifikácie ...

DUBLIN 13. októbra (SITA, AFP) - Trénerovi nemeckej futbalovej federácie Joachimovi Löwovi bude s najväčšou pravdepodobnosťou ponúknutá ďalšia spolupráca a možnosť viesť nemecký národný tím aj počas kvalifikácie na majstrovstvá sveta 2010. Uviedol to prezident Nemeckej futbalovej federácie Theo Zwanziger. Nemecko je v kvalifikačnej D-skupine bez prehry suverénne na prvom mieste.

Nemecku sa od Löwovho príchodu na miesto hlavného trénera darí. Rodák zo Schönau im Schwarzwald nahradil po minuloročných majstrovstvách sveta Jürgena Klinsmanna a jeho súčasný kontrakt vyprší po európskom šampionáte na budúci rok. "Našou prioritou je spolupracovať s ním aj po Euro 2008, pretože presne vieme, čo nám môže ponúknuť," uviedol Zwanziger bez toho, aby upresnil, kedy mu bude ponúknuté predĺženie zmluvy a dodal: "Od roku 2004 spravil veľmi veľa pre nemecký futbal." Štyridsaťsedemročný bývalý nemecký útočník v reakcii na to uviedol: " Ak chce DFB rokovať o novej zmluve, som pripravený. Avšak chcem vedieť, či ich presvedčili výsledky, alebo metódy mojej práce. Je veľmi dôležité mať kontrolu nad trénerskými metódami a tímovou filozofiou od národného tímu až po juniorský tím. Je pre mňa dôležité vedieť tieto veci."


Nachádzate sa tu:
Domov