Zomrel lotyšský hokejový brankár, Kivlenieks mal len 24 rokov

Matiss Kivlenieks.
Matiss Kivlenieks. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. júl 2021 o 15:27 (aktualizované 5. júl 2021 o 17:09)

Na predošlých MS vychytal výhru nad Kanadou.

BRATISLAVA. Vo veku 24 rokov zomrel lotyšský hokejový brankár Matiss Kivlenieks. Na sociálnych sieťach túto správu potvrdil tím NHL Columbus Blue Jackets, s ktorým pred sezónou 2020/2021 podpísal dvojročný kontrakt. 

Tragická nehoda sa stala v nedeľu večer počas osláv Dňa nezávislosti.

Podľa vyjadrenia polície v meste Novi v štáte Michigan bol Kivlenieks s kamarátmi vo vírivke, no pre poruchu ohňostroja sa z nej rýchlo snažil dostať.

Kivlenieks vyskočil z vody, no šmykol sa a hlavou narazil o betón. Napriek pohotovému zásahu zdravotníkov Lotyš pár minút po nehode skonal.

Pitva ukázala, že utrpel po zásahu raketou z ohňostroja traumu hrudníka.

"Sme šokovaní a zarmútení. V tomto zdrvujúcom čase vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho matke Astride, jeho rodine a priateľom," cituje web TSN slová prezident Blue Jackets pre hokejové operácie Johna Davidsona. 

"Kivi bol úžasný mladý muž, ktorý každý deň všetkých s úsmevom pozdravil. Nikdy nezabudneme na štyri roky, počas ktorých bol v našej organizácii," dodal.

V NHL nastúpil Kivlenieks v ôsmich zápasoch s úspešnosťou zákrokov 89,9%. Lotyšsko reprezentoval v mládežníckych kategóriách do 18 aj 20 rokov.

Ešte v máji tohto roka odchytal na seniorských MS štyri zápasy, pričom v stretnutí s Kanadou zneškodnil všetkých 38 striel súpera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Zomrel lotyšský hokejový brankár, Kivlenieks mal len 24 rokov