Los Angeles Galaxy definitívne vstúpilo do Beckhamovej éry

Anglický futbalista David Beckham počas tlačovky po zápase New York Red Bulls - Los Angeles Galaxy
Anglický futbalista David Beckham počas tlačovky po zápase New York Red Bulls - Los Angeles Galaxy (Autor: ČTK)
SITA|21. aug 2007 o 11:57

CARSON 21. augusta (SITA) - Celý mesiac trvalo, kým sa David Beckham chopil svojej úlohy lídra amerického futbalového tímu Los Angeles Galaxy. Po veľkolepom príchode prominentného manželského páru Davida ...

CARSON 21. augusta (SITA) - Celý mesiac trvalo, kým sa David Beckham chopil svojej úlohy lídra amerického futbalového tímu Los Angeles Galaxy. Po veľkolepom príchode prominentného manželského páru Davida a Victorie do Kalifornie prišli síce týždne sklamania a poklesu záujmu spôsobené zranením ľavého členka, ale minulý týždeň nastal okamih veľkého obratu v štýle Hollywoodu a povesť futbalového mesiáša s potenciálom hviezdy šoubiznisu sa vrátila s ešte väčším leskom.

Vo svojich prvých ôsmich zápasoch v drese Galaxy absolvoval Beckham dovedna iba 37 min a zrejme iba médiami a reklamami živený záujem zapĺňal tribúny severoamerických futbalových štadiónov aj vtedy, keď Angličan sedel iba v hľadisku alebo v druhom rade lavičky. Debut v základnej zostave Galaxy v semifinálovom stretnutí Superligy prišiel očividne v pravý čas, na domácom štadióne v Carsone bolo na zverencov Franka Yallopa zvedavých už "iba" 17 223 divákov. Tí boli za vernosť odmenení otvorením Beckhamovho streleckého účtu za Atlantikom, keď stredopoliar presne namieril do siete D.C. United z voľného kopu.

Na štadióne Giants skoro 70 000 divákov

Zábery skameneného brankára Troya Perkinsa vo všetkých svetových televíziách priniesli svoje ovocie, na ďalší zápas Galaxy v MLS na newyorskom Giants Stadium už prišlo 66 237 zvedavcov. A neodchádzali sklamaní, Beckham sa tentoraz predviedol v role nahrávača, hoci ani jeho tri asistencie nepomohli Kalifornčanom k víťazstvu. Prvý raz od svojho prestupu odohral celý zápas, aj keď tréner Yallop po dueli priznal, že jeho plány narušilo zranenie obrancu Anteho Jaziča už v 17. min.

Na novú atmosféru v mužstve si zvykajú aj Beckhamovi spoluhráči, ktorí pociťujú zvýšený tlak zo všetkých strán. "Nie je ľahké vyrovnať sa s tým, všetko sa na nás valí akosi rýchlejšie, ale s tým asi nič nespravíme. Je to pre nás všetkých veľká skúška," priznal brankár Joe Cannon. Vplyv nového lídra tímu, ktorému kapitánsku pásku odovzdal americký reprezentačný stredopoliar Landon Donovan, badať aj na vizáži hráčov. Viacerí z nich sa aj po náročnom zápase podľa britského vzoru navliekli do čierneho obleku s bielou košeľou a červenou kravatou. "Jeho prítomnosť nás posunula na svetovú úroveň. Každý jeden zápas, každá jedna drobnosť má teraz svoj význam. Ocitli sme sa v jednom tlakovom hrnci, tak sa musíme snažiť," zakončil ďalší stredopoliar Peter


Nachádzate sa tu:
Domov