LM: Sapara si želal Barcelonu, teší sa na Schalke

SITA|30. aug 2007 o 19:12

TRONDHEIM 30. augusta (SITA) - Do skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2007/2008 sa okrem slovenskej enklávy v Slavii Praha dostal z 2. predkola aj tvorivý stredopoliar Marek Sapara v službách nórskeho ...

TRONDHEIM 30. augusta (SITA) - Do skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2007/2008 sa okrem slovenskej enklávy v Slavii Praha dostal z 2. predkola aj tvorivý stredopoliar Marek Sapara v službách nórskeho Rosenborgu Trondheim. Dvadsaťpäťročný Košičan sa na tom v stredu na domácom štadióne "detí trolov" Lerkendal podieľal úvodným gólom do siete fínskeho mužstva Tampere United. Dvadsaťnásobní majstri škandinávskej krajiny s fjordami napokon vyhrali 2:0 a celkovo 5:0. V B-skupine sa stretnú s Chelsea, Valenciou a Schalke - rozhodol o tom štvrtkový žreb.

"Naozaj ťažko povedať niečo objavné - všetko sú to skvelé mužstvá," uviedol Marek Sapara pre agentúru SITA a dodal: "Možno mi to na hlase nepoznať, pretože si to všetko ešte len začerstva uvedomujem, ale som nadšený. My sme si so spoluhráčmi želali čo najsilnejších súperov. Pre každého z nás budú takéto konfrontácie len prospešné. Osobne sa vari najviac teším do Nemecka. Myslím si však, že šancu na zaskočenie niektorého z favorizovaných klubov budeme mať najmä na domácej pôde. Predsa len tam môže nastať určitý moment podcenenia Rosenborgu ako outsidera skupiny. Verím, že pred vlastným publikom môžeme proti komukoľvek z tej trojice uhrať solídny výsledok."

Už po postupe cez Tampere M. Sapara vyhlásil: "Toto je veľmi dôležitý triumf pre mňa i Rosenborg. Nebolo to také jednoduché, ako výsledky napovedajú, ale výrazne nám pomohol presvedčivý úspech na pôde súpera." Na margo účinkovania momentálne piateho mužstva v tabuľke Tippeligaen 2007 (hrá sa systémom jar - jeseň) medzi kontinentálnou elitou skonštatoval: "Je to úžasná súťaž s množstvom famóznych futbalistov. Určite všetci získame veľa cenných skúseností."

Bývalý hráč Ružomberka, ktorý vlani v lete zažil oslavy majstrovského primátu pod Čebraťom a po následnom prestupe (do konca kalendárneho roka 2010 za odstupné 1,25 milióna eur) aj v Nórsku, ešte pred štvrtkovým žrebom skupinovej fázy najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže vyhlásil: "Taká Barcelona by bola zážitkom, nie?"


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»LM: Sapara si želal Barcelonu, teší sa na Schalke