LM: Sapara pomohol Rosenborgu k víťazstvu nad Valenciou

SITA|25. okt 2007 o 12:05

TRONDHEIM 25. októbra (SITA) - Futbalisti nórskeho prvoligového futbalového klubu Rosenborg Trondheim si v stredu pripísali na svoje konto prvý plný bodový zisk v aktuálnej sezóne Ligy majstrov. Mužstvo ...

TRONDHEIM 25. októbra (SITA) - Futbalisti nórskeho prvoligového futbalového klubu Rosenborg Trondheim si v stredu pripísali na svoje konto prvý plný bodový zisk v aktuálnej sezóne Ligy majstrov. Mužstvo okolo slovenského tvorcu hry Mareka Saparu zvíťazilo v 3. kole B-skupiny na domácej pôde nad FC Valencia 2:0, keď o výsledku rozhodli dva presné zásahy v podaní Yssoufa Koného a Vidara Risetha v rozpätí ôsmich minút na začiatku druhého dejstva. Keďže v ďalšom stretnutí tejto skupiny rovnakým skóre zvíťazil FC Chelsea nad nemeckým tímom Schalke 04 Gelsenkirchen (góly strieľali Malouda a Drogba), Rosenborg sa so ziskom štyroch bodov posunul zo dna tabuľky, kde sa nachádzal pred stredajším programom LM, až na postupovú druhú priečku.

Dvadsaťnásobný nórsky majster sa ujal vedenia v 53. min, keď Koné dokonale zužitkoval prihrávku Mikaela Dorsina. O osem minút neskôr prišli aj chvíle slovenského stredopoliara Mareka Saparu, ktorý v zápase zahrával všetky rohové kopy domácich. Po jednom z nich sa v šestnástke hlavou presadil 35-ročný veterán Riseth a prekonal gólmana hostí Santiaga Canizaresa. Dvojnásobný finalista tejto najprestížnejšej kontinentálnej klubovej pohárovej súťaže z rokov 2000 a 2001 zo štadióna Mestalla bol najbližšie k dosiahnutiu gólu v 48. min, španielsky reprezentant Joaquin loptu zo siedmich metrov vo výhodnej pozícii napálil len do brankára Rosenborgu Larsa Hirschfelda.

Kormidelník Trondheimu Knut Törum po zápase uviedol, že sa snažil "prekvapiť Španielov" ofenzívnejším štýlom hry ako zvyčajne a jeho taktika napokon slávila úspech. Törumov náprotivok Quique Sanchez Flores skonštatoval, že keď už jeho zverenci prehrávali 0:2, bolo mu jasné, že zo štadióna Lerkendal odídu bez bodu. "Dnes sme hrali proti veľmi dobrému, agresívnemu mužstvu, ktorému sa na začiatku druhého polčasu podarilo streliť dva góly, a potom už bolo o stretnutí rozhodnuté. Snažili sme sa s tým niečo urobiť, ale bolo to nad naše sily," vysvetlil tréner španielskeho tímu, ktorý sa musel v stredu zaobísť bez služieb elitného útočníka Davida Villu.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»LM: Sapara pomohol Rosenborgu k víťazstvu nad Valenciou