Liverpool sa posúva, z posledných 21 zápasov prehral iba raz

(Autor: Twitter)
TASR|5. mar 2015 o 09:35

Vybudovali sme si dobrú pozíciu, no ešte nás čaká veľa práce. Ak však budeme pokračovať v nastúpenom trende, verím, že sa dočkáme vytúženého ovocia, myslí si tréner Brendan Rodgers.

LONDÝN. Futbalisti FC Liverpool stále živia nádej na Ligu majstrov. V 28. kole anglickej Premier League zdolali FC Burnley 2:0. V tabuľke si udržali piate miesto s trojbodovým odstupom na tretí Arsenal Londýn.

Tréner Brendan Rodgers po ďalšom trojbodovom zásahu chválil Jordana Hendersona. Ten pri absencii zraneného Stevena Gerrarda skvele zvláda úlohu kapitána. A strieľa aj dôležité góly.

Jeho projektil z hranice šestnástky mnohým fanúšikom pripomenul Gerrardov gól do siete Olympiakosu Pireus zo sezóny 2004/2005. Liverpool vtedy triumfoval v Lige majstrov.

Gól Jordana Hendersona.

henderson.gif

Skvelá technika, precíznosť pri prihrávkach

Henderson sa proti Burnley predstavil aj v roli gólového asistenta. Po jeho presnom centri Daniel Sturridge hlavou spečatil triumf domácich.

Slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel opäť odohral celý zápas.

"Jordan pri našom vedúcom góle potvrdil, že má skvelú strelu. Už predtým sme mali niekoľko šancí, no nevyužili sme ich. Jeho delovka bola úžasná a vliala nám do ďalších minút zápasu veľa sebavedomia. Aj pri druhom góle odviedol skvelú prácu, jeho center nemal chybu a Daniel to pekne zakončil," citovala slová Rodgersa agentúra Reuters.

"Jordan má skvelú techniku a pri prihrávkach ho zdobí precíznosť. Zlepšuje sa od zápasu k zápasu. Ak viac dozrie takticky, bude ešte kvalitnejším futbalistom a stane sa jedným z pravých lídrov nášho mladého tímu. Proti Burnley podal skvelý výkon, pochvalu si však zaslúži celé mužstvo."

Zostrih zápasu medzi Liverpoolom a Burnley.

Zlepšili hru

Liverpool v posledných 21 súťažných stretnutiach prehral iba jediný raz - na pôde tureckého Besiktasu Istanbul v odvete šestnásťfinále Európskej ligy. V domácej súťaži sa neustále posúva dopredu.

"Čaká nás posledných desať kôl Premier League. Je to časť sezóny, na ktorú sa všetci vždy tešíme," prezradil Brendan Rodgers.

"Je veľmi pozitívne, že sme zlepšili našu hru, prihrávky i pohyb. Dokážeme uplatniť účinný pressing. Postupne sme si vybudovali dobrú pozíciu, no ešte nás čaká veľa práce. Ak však budeme pokračovať v nastúpenom trende, verím, že sa dočkáme vytúženého ovocia."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool sa posúva, z posledných 21 zápasov prehral iba raz