Liverpool chce v januári posilniť káder

TASR|2. nov 2012 o 18:56

Liverpool v stredu vypadol zo súťaže o Ligový pohár, keď nestačil na Swansea City.

LONDÝN. Anglický futbalový klub FC Liverpool bude mať podľa slov trénera Brendana Rodgersa v januári dostatok prostriedkov na posilnenie kádra. Posledné prestupové obdobie veľa posíl neprinieslo a tímu so slovenským reprezentačným stopérom Martinom Škrtelom sa v prebiehajúcej sezóne zatiaľ príliš nedarí.

Bývalému koučovi Swansea City, ktorý na trénerskej stoličke nahradil Kennyho Dalglisha, nevyšiel začiatok pôsobenia pri tíme "The Reds" podľa jeho predstáv. V deviatich ligových zápasoch Liverpool zvíťazil len dvakrát, keď s poradil s Norwichom City a Readingom.

Slávny klub okrem toho v stredu vypadol zo súťaže o Ligový pohár, keď nestačil na Swansea City. V zápase sa prejavil nedostatok ofenzívnej sily tímu, keďže jediným osvedčeným útočníkom je Luis Suarez. Fabio Borini si lieči zranenie a Andy Carroll je na hosťovaní vo West Hame United.

Liverpoolu sa v otázke posíl nepodarilo získať Clinta Dempseyho, ktorý prestúpil do Tottenhamu Hotspur. Podobný scenár sa zopakoval aj pri Gylfim Sigurdssonovi, ktorého mal Liverpool taktiež "v hľadáčiku".

"Diskutujem s majiteľmi ako i funkcionármi nášho klubu. Vieme, že potrebujeme posily a pracujeme na tom," povedal Rodgers na tlačovej konferencii pred nedeľňajším zápasom v Newcastli proti tamojším United.

"Budeme mať peniaze. Prioritou je získať hráčov a budovať tím. Náš káder je veľmi úzky a hráči doteraz podávali na ihrisku obdivuhodné výkony. Mentálne boli úžasní vzhľadom na to, aké zápasy doteraz odohrali," povedal kouč.

Rodgers postavil v minulotýždňovom derby proti Evertonu extrémne mladé mužstvo. Raheem Sterling, Suso a Andre Wisdom sú vekom ešte len tínedžeri a stredopoliar Jonjo Shelvey má dvadsať rokov.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool chce v januári posilniť káder