Číňanka Liou Š´-wen sa stala premiérovo svetovou šampiónkou v stolnom tenise

SITA|27. apr 2019 o 16:20

Švorhru mužov ovládlo duo Ma Lung a Wang Čchu-čchin.

BUDAPEŠŤ. Po mixe, v ktorom v piatok triumfovalo duo Sü Sin, Liou Š'-wen, sa čínski reprezentanti dočkali na 55. majstrovstvách sveta v stolnom tenise jednotlivcov v Budapešti (21. - 28. 4. 2019) v sobotu ďalších dvoch titulov.

Vo štvorhre mužov zvíťazili Ma Lung a Wang Čchu-čchin, ktorí si vo finále poradili s rumunsko-španielskym prekvapením turnaja a nad Ovidiom Ionescom s Álvarom Roblesom zvíťazili 4:1 na sety.

Tretíkrát za sebou sa na MS deblová súťaž v mužskej kategórii skončila čínskym prvenstvom. Kým Ma Lung sa tešil po ôsmich rokoch z druhého zlata, Wang Čchu-čchin z premiérového. Bronzové medaily získali dvojice Liang Ťing-kchun, Lin Kao-jüan z Číny a Tiago Apolónia, Joao Monteiro z Portugalska.

Dvojhra žien bola čisto čínskou záležitosťou. Prvýkrát v kariére sa svetovou šampiónkou stala Liou Š´-wen, ktorá zdolala v rozhodujúcom súboji krajanku Čchen Meng 4:2 a na tretí pokus premenila finálovú účasť na zlato.

Pre Liou Š´-wen je to po miešanej štvorhre druhé budapeštianske prvenstvo. Zdolaná Čchen Meng dosiahla svoj najväčší individuálny úspech. Obhajkyni titulu Ting Ning sa nepodarilo po rokoch 2015 a 2017 zavŕšiť čistý víťazný hetrik, spolu s ďalšou čínskou stolnou tenistkou Wang Man-jü sa musela uspokojiť s bronzom.

Majstrovstvá sveta v stolnom tenise - dvojhra žien - finále:

Liou Š'-wen (Čína) - Čchen Meng (Čína) 4:2 (-9, 7, 7, -7, 0, 9)

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Číňanka Liou Š´-wen sa stala premiérovo svetovou šampiónkou v stolnom tenise