Je to definitívne. Messi podpísal zmluvu s PSG, bude nosiť číslo, s ktorým začínal

Lionel Messi podpísal zmluvu s Paríž St. Germain (PSG).
Lionel Messi podpísal zmluvu s Paríž St. Germain (PSG). (Autor: TASR/AP)
TASR|10. aug 2021 o 23:15 (aktualizované 11. aug 2021 o 06:58)

Hviezdny Argentínčan po 21 rokoch opustil Bacelonu.

PARÍŽ. Argentínsky futbalista Lionel Messi podpísal v utorok dvojročnú zmluvu s francúzskym Paríž St. Germain. Oficiálne o tom informoval klub. 

Tridsaťštyriročný útočník opustil po 21 rokoch španielsky veľkoklub FC Barcelona. V utorok odcestoval do metropoly Francúzska, kde sa podrobil lekárskym testom a podpísal zmluvu na dva roky s opciou na ďalší rok.

Podľa medializovaných informácií má ročne zarobiť 35 miliónov eur.

"Som nadšený, že si Lionel Messi vybral náš klub. S hrdosťou ho vítam aj s jeho rodinou v Paríži. Netajil sa túžbou pokračovať na najvyššej úrovni a vyhrávať trofeje, naše ambície sú rovnaké," povedal šéf PSG Nasser Al-Khelaifi.

Messi: Som vzrušený z novej kapitoly

V novom pôsobisku bude nosiť dres s číslom 30, s ktorým začínal v Katalánsku svoju profesionálnu kariéru v rokoch 2004 až 2006.

"Som vzrušený z toho, že v Paríži St. Germain začnem novú kapitolu v mojej kariére. Viem, akí talentovaní hráči i tréneri tu pôsobia.

Som odhodlaný pomôcť vybudovať niečo špeciálne a neviem sa dočkať, ako vstúpim na ihrisko v Parku princov," citovala Messiho slová z oficiálneho komuniké z klubového webu agentúra AFP.

Za Barcelonu strelil Messi v 778 zápasoch 672 gólov a získal s klubom rekordných 34 trofejí. Desaťkrát vyhral La Ligu, sedemkrát sa tešil z triumfu v Kráľovskom pohári a španielskom Superpohári.

Na medzinárodnej scéne vyhral štyrikrát Ligu majstrov, trikrát majstrovstvá sveta klubov FIFA i európsky Superpohár.

Opäť spolu, napísal Neymar

Vedenie parížskeho klubu oficiálne predstaví Messiho ako novú akvizíciu v stredu dopoludnia na tlačovej konferencii.

Už počas utorka svetové médiá informovali, že šesťnásobný víťaz Zlatej lopty odletel v sprievode manželky a svojich troch detí do Paríža.

Dohodu s PSG potvrdil aj jeho otec v rozhovore pre španielske médiá. Príchod Messiho avizoval aj jeho bývalý spoluhráč z Barcelony Neymar.

"Opäť spolu," napísal na sociálnej sieti Brazílčan, ktorý prišiel z Katalánska do PSG v roku 2017 ako najdrahší futbalista planéty. Katarskí majitelia za neho vtedy zaplatili astronomických 222 miliónov eur.

Messiho hneď po popoludňajšom prílete do francúzskej metropoly vítali stovky fanúšikov. On im kýval naspäť oblečený v tričku s nápisom Paríž.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Je to definitívne. Messi podpísal zmluvu s PSG, bude nosiť číslo, s ktorým začínal