Messi prekonal Xaviho a Koeman vyrovnal Guardiolu. Barcelona sa opäť baví futbalom

Lionel Messi a Ronald Koeman (FC Barcelona).
Lionel Messi a Ronald Koeman (FC Barcelona). (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA, TASR|22. mar 2021 o 11:11

Barcelona v nedeľu deklasovala Real Sociedad.

BARCELONA. Hoci sa na výkony FC Barcelona pod vedením Ronalda Koemana už v tejto sezóne zniesla poriadna vlna kritiky, minimálne v La Lige sa už Katalánci ustálili vo výkonnosti a reálne sa zapojili do boja o titul.

Najnovšie svoju skvelú fazónu dokumentovali hladkým triumfom 6:1 na ihrisku Realu Sociedad San Sebastián. V tabuľke sú stále na druhom mieste o štyri body za hráčmi Atlética Madrid.

Katalánci dosiahli deviaty triumf na ihrisku súpera za sebou a k vyrovnaniu klubového rekordu im chýba jedno víťazstvo. Trénerovi Koemanovi tým dali pekný darček k 58. narodeninám.

Rekordman Messi

O piate víťazstvo za sebou v La Lige a celkovo deviate v neprerušenej sérii na ihrisku súpera sa dvoma gólmi postarali Lionel Messi a aj netradičný strelec Sergiňo Dest.

Iba 20-ročný americký pravý obranca skóroval v 43. a 53. min, čo boli jeho prvé dva ligové zásahy v drese katalánskeho veľkoklubu.

Velikán Messi zasa pridal 22. a 23. gól sezóny, čím si upevnil líderskú pozíciu medzi strelcami La Ligy o štyri góly pred bývalým kolegom Luisom Suárezom (Atlético Madrid).

Messi zároveň odohral 768. zápas za FC Barcelona, čím prekonal klubovú legendu a doterajšieho rekordéra v počte štartov Xaviho Hernándeza.

Sumárny počet 768 zápasov v barcelonskom drese Messi odohral v šiestich súťažiach.

"V La Lige to bolo najviac, až 511 zápasov. V Lige majstrov pridal 149 zápasov a 79 odohral v Copa del Rey (Španielsky kráľovský pohár - pozn.). Ďalších dvadsať stretnutí absolvoval v Španielskom superpohári, päť v rámci Majstrovstiev sveta klubov a štyri v zápasoch o Európsky superpohár," vyrátal oficiálny web FC Barcelona.

Zapísal sa aj Koeman

Deviatym víťazstvom v neprerušenej sérii na ihriskách súperov súčasná Barca vyrovnala počin hviezdneho výberu Pepa Guardiolu z roku 2009. V hre sú však aj ďalšie štatistické výzvy.

"Medzi augustom 2012 a januárom 2013 dosiahol Guardiola so svojím tímom 10 víťazstiev u súpera a súčasný tím to môže vyrovnať už 10. apríla, keď sa v Madride bude hrať slávne El Clásico. Na absolútny rekord 12 víťazstiev vonku v sérii bude treba ešte vyhrať aj vo Villarreale a Valencii," pripomenul klubový web FC Barcelona.

"Tím sa dosť zlepšil, máme dlhú šnúru bez prehry a to nás vrátilo do boja o titul. Ale stále zaostávame za Atleticom a aj Real Madrid sa zlepšuje, takže musíme pokračovať v tomto trende až do konca," citovala agentúra AFP nedeľného oslávenca Koemana.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Messi prekonal Xaviho a Koeman vyrovnal Guardiolu. Barcelona sa opäť baví futbalom