Slovensko malo vypadnúť z B-divízie Ligy národov. Nakoniec v nej ostane

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal.
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal. (Autor: Dano Veselský TASR)
TASR|24. sep 2019 o 20:53

Liga národov sa rozširuje.

ĽUBĽANA. Slovenskí futbalisti budú v 2. ročníku Ligy národov 2020/2021 účinkovať v Lige B.

Rozhodla o tom Európska futbalová únia (UEFA) na zasadaní výkonného výboru v Ľubľane po rozšírení jednotlivých úrovní súťaže.

Slováci v tom prvom v konkurencii Ukrajiny a Česka v skupine skončili na treťom mieste a teda mali zostúpiť o jednu výkonnostnú úroveň nižšie.

Pokračovanie LN tak prinesie viac zápasov. Zmeny totiž rátajú s navýšením počtu tímov v najvyššej A divízie z 12 na 16 mužstiev, ktoré budú rozdelené do štyroch skupín po štyroch.

Znamená to okrem iného aj to, že majstri sveta z roku 2014 Nemci nebudú zostupovať o kategóriu nižšie, rovnako tak v najvyššej divízii ostane Chorvátsko, Island a Poľsko.

Aj v B a C divízii bude hrať 16 tímov v štyroch štvorčlenných skupinách, v D divízii zachovajú miesto pre sedem európskych krajín v jednej štvorčlennej a jednej trojčlennej skupine.

Od zvýšenia počtu zápasov si predstavitelia UEFA sľubujú väčšie príjmy a zároveň spôsob, ako ešte viac zredukovať počet bezvýznamných priateľských zápasov v nabitom kalendári.

Žrebovanie ďalšej edície sa uskutoční 3. marca 2020 v Amsterdame, zápasy sa budú hrať od leta budúceho roka.

Majstrovstvá Európy futbalistov do 19 rokov sa v roku 2022 uskutočnia na Slovensku. Futsalové EURO v roku 2022 dostalo Holandsko. UEFA tiež rozhodla o konaní tretej pohárovej súťaže od roku 2021 s názvom Európska konferenčná liga.

Liga národov 2020/2021

  • Liga A

Portugalsko (obhajca), Holandsko, Anglicko, Švajčiarsko, Belgicko, Francúzsko, Španielsko, Taliansko, Bosna a Hercegovina, Ukrajina, Dánsko, Švédsko, Chorvátsko, Poľsko, Nemecko, Island

  • Liga B

Rusko, Rakúsko, Wales, ČR, Škótsko, Nórsko, Srbsko, Fínsko, SLOVENSKO, Turecko, Írsko, Severné Írsko, Bulharsko, Izrael, Maďarsko, Rumunsko

  • Liga C

Grécko, Albánsko, Čierna Hora, Gruzínsko, Severné Macedónsko, Kosovo, Bielorusko, Cyprus, Estónsko, Slovinsko, Litva, Luxembursko, Arménsko, Azerbajdžan, Kazachstan, Moldavsko

  • Liga D

Gibraltár, Faerské ostrovy, Lotyšsko, Lichtenštajnsko, Andorra, Malta, San Maríno

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Slovensko malo vypadnúť z B-divízie Ligy národov. Nakoniec v nej ostane