Neymar sa opäť zranil, príde o špeciálny duel v Lige majstrov

Brazílsky futbalista Neymar.
Brazílsky futbalista Neymar. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. feb 2021 o 17:00

Trápia ho svalové problémy.

PARÍŽ. Brazílsky futbalista Neymar nepomôže Parížu St. Germain v úvodnom stretnutí osemfinále Ligy majstrov proti FC Barcelona.

Vedenie klubu informovalo o absencii kľúčového hráča tímu na druhý deň po zápase Francúzskeho pohára s Caen (1:0).

Pauzovať bude týždne

Dvadsaťdeväťročný útočník musel opustiť ihrisko v 59. minúte, podľa trénera PSG Mauricia Pochettina mal problémy so stehenným svalom.

Rozsah zranenia odhalia až ďalšie vyšetrenia, v žiadnom prípade sa však nestihne dať do poriadku do budúceho utorka, keď je na programe duel na Camp Nou.

"Podľa prvých odhadov lekárov by mal Neymar pauzovať približne štyri týždne. V tejto chvíli nie je isté či stihne odvetu (10. marca, pozn.)," informoval portál lequipe.fr.

Tretíkrát za ostatné štyri sezóny

Údernosť ofenzívy PSG zrejme poznačí aj absencia Ángela Di Maríu, argentínskeho krídelníka vyradilo zranenie stehenného svalu.

Neymar bude chýbať v tejto fáze súťaže už tretíkrát v priebehu štyroch sezón.

"Môj smútok je veľký. Opäť na chvíľu prestanem robiť to, čo mám v živote najradšej, teda hrať futbal. Niekedy sa cítim nepríjemne kvôli môjmu štýlu hry, pretože veľa driblujem a neustále som terčom faulov. Neviem, či som problém ja, alebo to, čo robím na ihrisku," napísal Neymar na instagrame.

Vlani, aj vďaka jeho líderskému prínosu vo vyraďovacej fáze, dokráčal PSG až do finále. V ňom podľahol Bayernu Mníchov 0:1.

Barcelone majú Parížania rozhodne čo oplácať. V osemfinále Ligy majstrov 2016/2017 vyhrali nad katalánskym klubom doma 4:0, no odvetu absolútne nezvládli a po debakli 1:6 vypadli.

Vtedy bol Neymar na strane víťazného tímu. Na spomenutom obrate mal veľký podiel, keďže skóroval najskôr z priameho a potom aj z pokutového kopu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Neymar sa opäť zranil, príde o špeciálny duel v Lige majstrov