Benzema vyrovnal zápis legendy Realu, na výhru to však nestačilo

Karim Benzema (vpravo) sa teší z gólu spolu s Tonim Kroosom.
Karim Benzema (vpravo) sa teší z gólu spolu s Tonim Kroosom. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|27. apr 2021 o 22:50

Góly padli už v prvom polčase.

Liga majstrov - semifinále - 1. zápas:

Real Madrid - Chelsea 1:1 (1:1)

Góly: 29. Benzema - 14. Pulisic

ŽK: Vinicius Junior, Kroos, Marcelo, Varane, Odriozola - Pulišič

Rozhodoval: Danny Makkelie (Hol.), bez divákov.

Real Madrid: Courtois - Militao, Varane, Nacho - Carvajal (77. Odriozola), Modrič, Casemiro, Kroos, Marcelo (77. Marco Asensio) - Benzema (90.+2 Rodrygo), Vinicius Junior (66. Hazard)

Chelsea: Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rüdiger - Azpilicueta (66. James), Kante, Jorginho, Chilwell - Pulišič (66. Ziyech), Werner (66. Havertz), Mount

MADRID. Futbalisti Realu Madrid remizovali v úvodnom zápase semifinále Ligy majstrov 2020/2021 s londýnskou Chelsea 1:1. 

Zverencom Zinedina Zidana príliš nevyšiel úvod zápasu. Prvú šancu Chelsea ešte nevyužil Timo Werner, ale v 14. minúte už otvoril skóre Christian Pulisic.

Američan si včas nabehol za obranu súpera, obišiel belgického brankára Courtoisa a nekompromisne poslal loptu medzi brániacich hráčov Realu. 

ONLINE prenos zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

V počte gólov vyrovnal Raúla

Úradujúci španielsky majster, ktorý nastúpil už aj s uzdraveným Tonim Kroosom, sa dlho nevedel presadiť cez dobre organizovaný stred súpera.

Jeho ofenzívu naštartoval až v 23. minúte Benzema, ktorý to skúsil sám spoza šestnástky a jeho technická strela sa obtrela o ľavú tyč.

Odpoveď domácich prišla o štvrťhodinu neskôr. V šestnástke hostí sa najlepšie zorientoval Karim Benzema a volejom z tesnej blízkosti skóroval. 

Pre Francúza to bol 71. gól v Lige majstrov, vďaka čomu vyrovnal zápis klubovej legendy Realu Madrid Raúla Gonzáleza. Obaja sa delia o štvrtú priečku. 

Pokračujú v úspešných sériách 

V druhom dejstve sa tempo hry spomalilo. Rekordný 13-násobný európsky šampión si už dával väčší pozor na rýchle kontry hostí a snažil sa postupným útokom hľadať medzery v obrannom rozostavení súpera.

V zápase však podľa portálu SofaScore vyslali iba jednu strelu na bránku. 

Štatistiky zápasu Real Madrid - FC Chelsea.
Štatistiky zápasu Real Madrid - FC Chelsea. (Autor: sofascore.com)

V 66. minúte poslal domáci tréner Zinedine Zidane na ihrisko Edena Hazarda, ktorý tak nastúpil proti svojmu bývalému klubu. Žiaden gól už však nepadol, a tak Real neprehral vo všetkých súťažiach už 18 zápasov.

Na druhej strane Chelsea ani v šiestom vystúpení v tejto sezóne Ligy majstrov na ihrisku súpera neprehrala a vytvorila si sľubnú pozíciu pred odvetou.

Tá sa hrá na londýnskom Stamford Bridge v stredu 5. mája.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Benzema vyrovnal zápis legendy Realu, na výhru to však nestačilo