Liége belgickým majstrom prvý raz za 25 rokov

SITA|21. apr 2008 o 13:45

LIÉGE 21. apríla (SITA) - Futbalisti Standardu Liége si v nedeľu zabezpečili svoj prvý majstrovský titul v belgickej najvyššej súťaži za posledných 25 rokov. Zverenci trénera Michela Preud´Homma urobili ...

LIÉGE 21. apríla (SITA) - Futbalisti Standardu Liége si v nedeľu zabezpečili svoj prvý majstrovský titul v belgickej najvyššej súťaži za posledných 25 rokov. Zverenci trénera Michela Preud´Homma urobili posledný krok víťazstvom nad Anderlechtom Brusel 2:0 a v kombinácii s bezgólovou remízou AA Gent s FC Bruggy mohli už tri kolá pred koncom ligy oslavovať svoj celkovo deviaty primát v histórii klubu. Ak sa hráčom Liége podarí zvíťaziť či remizovať vo zvyšných troch dueloch sezóny, stanú sa po 42 rokoch prvým tímom, ktorý bude mať po skončení ročníka nulu v kolónke prehier.

"Keď som sa v nedeľu ráno prebudil, prosil som Boha, aby sa nám to už dnes podarilo. Bola to pre nás fantastická sezóna, vyhrať titul po 25 rokoch je úplne úžasné," uviedol kouč Standardu Preud´Homme, ktorého doplnil aj obranca majstrovského tímu Oguchi Onyewu: "Myslím si, že počas celého ročníka sme dokazovali, že máme momentálne najlepšie mužstvo. Verím, že dokážeme vyhrať aj zostávajúce zápasy, zostaneme nezdolaní a v budúcej sezóne sa nám podarí uspieť v Lige majstrov."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Liége belgickým majstrom prvý raz za 25 rokov