Líder rebríčka Nadal i obhajca titulu Djokovič zvládli vstupy

SITA|16. mar 2009 o 11:19

V nedeľu zvládli svoj vstup do turnaja ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells líder svetového rebríčka Rafael Nadal i obhajca titulu Djokovič.

INDIAN WELLS. V nedeľu zvládli svoj vstup do turnaja ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells líder svetového rebríčka Rafael Nadal i obhajca titulu Novak Djokovič.

Španiel si v 2. kole (na úvod mali obaja voľno) poradil s nemeckým takisto ľavou rukou hrajúcim kvalifikantom Michaelom Berrerom (112. v renkingu ATP) za 68 minút hladko 6:2, 6:1, keď nečelil ani jednému brejkbalu. V siedmich gemoch pri svojom podaní prehral Nadal len 5 fiftínov a sám premenil 5 zo 14 brejkových možností. Srb sa síce trochu potrápil s Argentínčanom Martinom Vassallom-Arguellom (54.), napokon však za 105 minút triumfoval 7:5, 6:4.

"Perfektné a pohodlné. Cítil som sa na dvorci dobre a bol to z mojej strany kvalitný výkon. Dosiahol som brejk vždy už na úvod setu, čo je dôležité," skonštatoval šampión z januárových melbournských grandslamových Australian Open Nadal. Úradujúci majster sveta Djokovič si zdvihol sebavedomie triumfom v Dubaji, kde však chýbali Nadal, ale aj Švajčiar Roger Federer či Američan Andy Roddick, zatiaľ čo Brit Andy Murray odstúpil počas tohto podujatia pre virózu. "Napriek tomu to dosť znamenalo pre moju psychiku a hernú pohodu. Zmenil som raketu a zrejme práve to bolo hlavným dôvodom mojich výkyvov a mentálnej lability začiatkom roka. Myslel som na to viac ako na hru. Našťastie, už sa to zdá byť za mnou," povedal Djokovič.

Najvyššie nasadený Nadal si v 3. kole zmeria sily s Rusom Dmitrijom Tursunovom, nad ktorým vedie v bilancii zo vzájomných duelov 1:0. "Nole" bude čeliť Nemcovi Tommymu Haasovi (64., v minulosti aj 2. pozícia), ktorého na parížskom Roland Garros 2006 prekonal v troch setoch.

Súboj Nadala a Djokoviča prichádza do úvahy v semifinále. Malorčan má proti Belehradčanovi skóre 11:4. Naposledy ho zdolal predminulú nedeľu na antuke v Benidorme 6:4, 6:4, 6:1 v rámci stretnutia Španielsko - Srbsko v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára. Tretí muž "pavúka" i systému ATP Djokovič však všetky štyri triumfy nad Nadalom získal práve na tvrdom povrchu pod holým nebom v Severnej Amerike, vrátane vlaňajšieho miestneho semifinále (suverénne 6:3, 6:2).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Líder rebríčka Nadal i obhajca titulu Djokovič zvládli vstupy