Libanončan Kadri bude prekvapením draftu NHL

Minuloročnou draftovou jednotkou bol Kanaďan Steve Stamkos.
Minuloročnou draftovou jednotkou bol Kanaďan Steve Stamkos. (Autor: AP)
SITA|2. jún 2009 o 13:45

Jedným z najväčších prekvapení testovania hráčov, ktorí sa zúčastnia na drafte NHL o tri týždne v Montreale, bol útočník London Knights Nazem Kadri.

MONTREAL. Jeho šikovnosť pri práci s pukom kombinovaná s rýchlosťou ho vyniesli do exkluzívnej spoločnosti hráčov, ktorí by mali byť vybraní v prvej desiatke. Nazri má libanonský pôvod a je praktizujúcim moslimom.

Vzhľadom na svoj vysoký ranking by sa mohol rodák z kanadskej provincie Ontario stať hráčom práve jedného z dvojice klubov, ktoré každoročne minimálne v šiestich zápasoch základnej časti zvádzajú duely nazývané "bojom o Ontário" - teda Toronto Meaple Leafs a Ottawa Senators. Kadri priznáva sympatie najmä k "javorovým listom". "Krvácal som za farby Montrealu, pobláznil ma otec, ktorý bol ich veľkým fanúšikom," smial sa Kadri. Ale ako sa blíži deň draftu, je tu nový obľúbený tím.

"Keby ma draftovalo Toronto, ktoré som odmalička zblízka sledoval, bolo by čosi neuveriteľné hrať v ich farbách. Je tu ešte veľa možností. No šanca, že sa splní tento môj sen, tu predsa len je." Osemnásťročný Kadri si v minulej sezóne pripísal v 56 zápasoch základnej časti juniorskej OHL 78 bodov (25+53) a v play-off k nim pridal ďalších 21 (9+12) v 14 zápasoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Libanončan Kadri bude prekvapením draftu NHL