Lewandowski dal v roku 2017 rovnaký počet gólov ako Messi a Ronaldo, môže ich predbehnúť

Robert Lewandowski je hviezdou Bundesligy.
Robert Lewandowski je hviezdou Bundesligy. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. dec 2017 o 17:37

Všetci traja ešte v decembri odohrajú po dva zápasy.

MNÍCHOV. Poľský futbalový kanonier Robert Lewandowski dosiahol v stredajšom dueli 16. kola najvyššej nemeckej súťaže medzi Bayernom Mníchov a 1. FC Kolín nad Rýnom už svoj 15. ligový zásah v aktuálnej sezóne 2017/2018.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Varšavy v 60. min rozhodol o najtesnejšom víťazstve Bavorov 1:0, keď mu loptu priťukol loptu Thomas Müller.

"Nebol to skvelý zápas. Musíme sa však skoncentrovať na posledné dve stretnutia jesennej časti," priznal pre klubový web Lewandowski, ktorý sa zásluhou stredajšieho gólu zaradil k niekdajšiemu zakončovateľovi Hannesovi Löhrovi na 10. miesto historického poradia najlepších strelcov I. bundesligy.

Lewandowski sa doteraz medzi nemeckou elitou strelecky presadil dovedna 166-krát. "Je to hráč svetovej triedy. Vždy je tam, kde ho práve potrebujeme," zložil zverencovi kompliment tréner Bayernu Jupp Heynckes.

Lewandowski dosiahol v tomto kalendárnom roku dohromady na klubovej a reprezentačnej úrovni už 53 presných zásahov, rovnako ako dvaja najlepší svetoví futbalisti Cristiano Ronaldo a Lionel Messi.

Ako na twitteri uviedol žurnalista Rafal Lebiedzinski, Poliakovi na tento zápis stačilo 55 duelov. Portugalčan Ronaldo potreboval 58 zápasov a Argentínčan Messi 62 stretnutí. Všetci traja ešte v decembri odohrajú po dva zápasy.

Do pretekov o najlepšieho strelca v kalendárnom roku 2017 ešte teoreticky môžu zasiahnuť aj Uruguajčan Edinson Cavani z Paríža St. Germain (momentálne 52 gólov, pozn.) a Angličan Harry Kane (50) obliekajúci si dres Tottenhamu Hotspur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Lewandowski dal v roku 2017 rovnaký počet gólov ako Messi a Ronaldo, môže ich predbehnúť