Leicester prelomil veľkú smolu. Zdolal Chelsea a premiérovo vyhral FA Cup

Leicester City premiérovo vyhral FA Cup.
Leicester City premiérovo vyhral FA Cup. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. máj 2021 o 20:53 (aktualizované 16. máj 2021 o 11:08)

Leicester držal v súťaži nelichotivý titul.

FA Cup - finále

Chelsea FC - Leicester City 0:1 (0:0)

Gól: 63. Tielemans

Rozhodovali: Oliver – Burt, Bennett. ŽK: 40. Werner - 35. Fofana

Diváci: 20 000

Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta (C) (75. Hudson-Odoi), Silva, Rüdiger – R. James, Kanté, Jorginho (75. Havertz), M. Alonso (68. Chilwell) – Zijach (68. Pulisic), Werner (82. Giroud), Mount

Leicester: Schmeichel (C) – Fofana, J. Evans (33. Albrighton), Söyüncü – Castagne, Tielemans, Ndidi, Thomas (82. Morgan) – Iheanacho (67. Maddison), Ayoze Pérez (82. Choudhury), Vardy

LONDÝN. Leicester City premiérovo triumfoval v najstaršej futbalovej súťaži na svete, anglickom FA Cupe. V sobotňajšom finále vo Wembley zvíťazil nad Chelsea 1:0 gólom Youriho Tielemansa zo 63. minúty.

Leicester prelomil smolu, keď doteraz držal nelichotivý titul najúspešnejšieho klubu v súťaži, ktorý nikdy pohár nezískal.

Vo finále sa doteraz predstavili štyrikrát a všetky zápasy prehrali. Leicester sa stal 44. tímom, ktorý v FA Cup od roku 1872 triumfoval.

"Vyhrať FA Cup je úžasný pocit. Pred mojim príchodom do klubu som vôbec nevedel, že Leicester ešte nikdy v histórii nezískal túto prestížnu trofej.

Som šťastný, že sme urobili radosť majiteľovi klubu i našim verným fanúšikom," nadchýnal sa tréner Leicestru Brendan Rodgers. 

Chelsea bola v stretnutí aktívnejšia, no napokon sa musela skloniť pred súperom rovnako ako pred rokom, keď nestačila 1:2 na Arsenal. Víťazný gól z kopačky 24-ročného belgického stredopoliara patril medzi výstavné.

Tielemans napriahol z 25 metrov a zamieril do šibenice. V závere mal veľkú šancu na vyrovnanie Mason Mount, no brankár Kasper Schmeichel ukázal svoje kvality. Potom dostal loptu do siete Benjamin Chilwell, no gól neplatil pre ofsajd.

"Od začiatku zápasu sme pristúpili k pressingu, čo bol kľúč k úspechu. Hrali sme veľmi agresívne, dokázali sme udržať loptu čo najdlhšie na našich kopačkách.

Chelsea má skvelý tím, postúpila do finále Ligy majstrov. Myslím si však, že sme boli lepší a zaslúžene sme zvíťazili," doplnil Rodgers. 

Duel vo Wembley bol prvý v Anglicku, ktorý sa po viac ako roku hral pred divákmi. Prítomných ich bolo 20.000.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Leicester prelomil veľkú smolu. Zdolal Chelsea a premiérovo vyhral FA Cup