Legenda Bayernu kritizuje Shaqiriho: Naozaj je to len o peniazoch?

Xherdan Shaqiri (vpravo) naposledy pôsobil v Interi Miláno.
Xherdan Shaqiri (vpravo) naposledy pôsobil v Interi Miláno. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. aug 2015 o 10:20

Tri roky pôsobil v Bayerne Mníchov, minulú sezónu dohral v Interi Miláno. Teraz Xherdan Shaqiri spojil svoju kariéru s anglickým klubom Stoke City.

HAMBURG. Nemecký futbalový internacionál Stefan Effenberg len nechápavo krútil hlavou, keď si Xherdan Shaqiri na životnej križovatke vybral smer Stoke City.

Angličania zaplatili talianskemu Interu Miláno dvanásť miliónov libier, čo je rekordné odstupné v histórii klubu. Dvadsaťtriročný švajčiarsky krídelník podpísal kontrakt na štyri roky.

Záujem o jeho služby prejavilo napríklad aj nemecké Schalke.

"Musíte sa sami seba spýtať, kde ako futbalista môžete napĺňať svoje športové ambície. To by mala byť výzva," povedal Effenberg v rozhovore pre Sky.

"Schalke by Shaqirimu perfektne pasovalo. Zarábať milión eur hore-dolu by malo byť irelevantné. Keď môžeš dostať šesť miliónov od Stoke a tri od Schalke, vyberieš si druhú možnosť," pokračuje Nemec.

italy_soccer_serie_a-4d03b73337e5442a82e_r4679_res.jpeg

Xherdan Shaqiri (vľavo) skóruje do siete Atalanty Bergamo. FOTO - SITA/AP.

"Hráš predsa v bundeslige na skvelom štadióne, splní sa ti túžba návratu do Nemecka a si v skvelom klube, ktorý ti môže pomôcť napredovať. Ale Stoke? No tak. Nechápem hráča, jeho agenta, rodičov, brata," pokračuje.

"Je to škoda a smutný stav vecí. Len preto, že vás lákajú na peniaze? Je to u súčasných futbalistov skutočne všetko len o nich?," dodáva bývalý tridsaťpäťnásobný reprezentant Nemecka, ktorý si v bundeslige obliekal dresy Borussie Mönchengladbach, Bayernu Mníchov a Wolfsburgu.

Xherdan Shaqiri naposledy pôsobil v Interi Miláno.

Shaqiri pôsobil v Bayerne v rokoch 2012 až 2015. V 81 dueloch vo všetkých súťažiach nastrieľal sedemnásť gólov. Jeho vyťaženosť v konkurencii Arjena Robbena a Francka Ribéryho však postupne prudko klesala.

V poslednej sezóne v Mníchove naskočil len do deviatich bundesligových duelov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Legenda Bayernu kritizuje Shaqiriho: Naozaj je to len o peniazoch?