Lašák dostal päťku, Šuplerov Zvolen porazil Košice

Trenčínu ani Ján Lašák k bodom nepomáha. S Banskou Bystricou dostal päť gólov.
Trenčínu ani Ján Lašák k bodom nepomáha. S Banskou Bystricou dostal päť gólov. (Autor: TASR)
SITA|1. nov 2013 o 19:36

Hokejová Tipsport extraliga pokračovala 18. kolom. Trenčín doma prehral s Banskou Bystricou 0:5 a Nitra vyhrala na Záhorí.

  • Nitra si triumfom 7:2 v Skalici udržala druhé miesto v extraligovej tabuľke. Nitra v zápase otočila z 2:0 na 2:7
  • Dukle Trenčín k bodom nepomohol ani Ján Lašák v bránke a s Banskou Bystricou doma prehrala 0:5
  • Prehru vedúcich Košíc na ľade Zvolena videlo 1719 divákov. Košičania sa nedostali ani k záverečnej hre bez brankára
  • Vážim si prístup chalanov, morálka a túžba po víťazstve sa ukázala, povedal po výhre nad Košicami Július Šupler
  • V 57. minúte zápasu Žilina - Poprad pridal Tomáš Sýkora svoj druhý gól a uzavrel výsledok na konečných 2:5 pre hostí

HK 36 Skalica - HK Nitra 2:7 (1:0, 1:3, 0:4)

Góly: 20. Lažo (Obdržálek, Stieler), 23. Kutálek (Barák, Vyrůbalík) - 25. Kmeč (Nádašdi), 29. R. Tománek (L. Novák, Stümpel), 39. L. Novák (Stümpel, M. Novák), 41. R. Tománek (L. Novák, Stümpel), 41. T. Chrenko (H. Ručkay), 43. Piačka (Kmeč), 52. T. Chrenko (M. Kováčik, Milo)

Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:2, rozhodovali: Bundil - Stano, Tvrdoň, 1621 divákov

Skalica: P. Romančík (41. M. Lipovský) - Barák, Vyrůbalík, Ketner, Trška, Staňo, L. Kozák, Krejčiřík, Mikéska - Šátek, R. Školiak, Kutálek - Obdržálek, Stieler, Lažo - Preisinger, B. Mráz, R. Kropáč - Dvonč, B. Jankovič, M. Romančík

Nitra: Kristan - D. Milo, Nádašdi, M. Novák, Ordzovenský, F. Kuzma, M. Bača, M. Hamrák, Ďurkech - L. Novák, T. Chrenko, M. Kováčik - H. Ručkay, Stümpel, R. Tománek - Štumpf, Bajtek, Martin Segľa - Piačka, Kmeč, Pupák

Štefan Mega (asistent trénera Skalice)
"Prvá tretina z našej strany zniesla prísne extraligové kritériá. Chlapci korčuľovali, išli do súbojov a viedli sme 1:0. V druhej časti prišiel zlom pri góle na 2:2 v presilovke súpera, keď naši hráči nechali voľného súpera pred bránkou a podobná situácia sa zopakovala aj pri treťom góle.

Nitra sa dostala "na koňa" a po celý zvyšok bola jasne lepšia. Hostia nám ukázali, ako hrajú mužstvá zo špičky tabuľky. Z nášho pohľadu to bola jedna veľká hanba. Ďakujem divákom, ktorí zostali a povzbudzovali nás až do konca. Pevne verím, že sa niečo také už nebude opakovať."

Karol Kolečáni (asistent trénera Nitry)
"Prišli sme do Skalice bodovať, čo sa nám podarilo. Sme spokojní, aj keď zápas sa pre nás nevyvíjal priaznivo. Najmä v prvej tretine sme pozahadzovali viacero gólových šancí. Domácim sa podarilo dostať do vedenia, navyše sme v úvode druhej tretiny urobili chybu v našej presilovke a dostali druhý gól.

Našťastie sme dali kontaktný gól a podarilo sa nám duel otočiť. V závere sme počítali s tým, že Skalica pri nabitom programe bude mať menej síl, čo sa potvrdilo."

Dukla Trenčín - HC´05 Banská Bytrica 0:5 (0:0, 0:2, 0:3)

Góly: 26. Lunter (Lamper), 28. Kadura (Meland), 46. White (Handlovský, Kafka), 52. White (Saracino, Kafka), 59. Heizer (White, Kafka)

Vylúčení: 1:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Holienka, Valach, 1380 divákov

Trenčín: J. Lašák - R. Lintner, M. Nemčík, Ďurčo, Bagin, M. Habšuda, Čerešňák, Ryzák, L. Markovič - Komínek, Rastislav Pavlikovský, Róbert Petrovický - Kútny, Troliga, Šimíček - P. Stantien, Nemček, Bustin - Vaculín, O. Rusnák, Palák

Banská Bystrica: Kalemba - J. Martin, Saracino, Meland, Macháček, Rosandič, Styk, Bambúch, Devečka - Kafka, White, Handlovský - R. Macík, M. Hudec, Kadura - Lamper, Zigo, Lunter - Fajčák, Heizer, Matúš Chovan

Roman Chatrnúch, asistent trénera Dukly
"Diváci videli kvalitný zápas, o ktorý sa pričinili oba kolektívy rovnakým dielom. My sme si vytvorili dostatok šancí, no nedokázali sme ich využiť. Súperovi gratulujeme k víťazstvu."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice
"Hráči podali zodpovedný a kompaktný výkon. V zápase sme boli lepším tímom. Veľmi ma teší, že sme pre gólmana Kalembu vybojovali prvé čisté konto v slovenskej extralige."

HKM Zvolen - HC Košice 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Góly: 15. P. Zuzin (Juraško, Michal Chovan), 44. Juraško (Michal Chovan), 54. P. Zuzin (Juraško) - 8. R. Jenčík (Spilar, P. Bartoš)

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Kacej, Snášel, 1719 divákov

Zvolen: M. Šimko - Juraško, Obšut, Hraško, L. Pokovič, Ťavoda, J. Mucha, Platil, Pichnarčík - P. Zuzin, Brabenec, Michal Chovan - Škvaridlo, A. Podkonický, V. Baláž - Puliš, M. Jurík, Ľ. Zuzin - Martin Ďaloga, Čanky, Fekiač

Košice: Hylák - Martin Chovan, Štrbák, Kolba, Macejko, Cebák, Šeda, Deyl - Bicek, T. Marcinko, Sojčík - Spilar, P. Bartoš, R. Jenčík - Hrnka, Češík, R. Konečný - Matis, Boltun, Jokeľ

zvolen_kosice_sita_600.jpg

Tomáš Škvaridlo z HKm Zvolen a Martin Chovan z HC Košice.

FOTO: SITA

Július Šupler, tréner Zvolena
"Vážim si prístup chalanov, morálka a túžba po víťazstve sa ukázala. Síce sme ako prví inkasovali, zranil sa nám navyše Podkonický, odstúpil aj Pokovič, máme problémy so zranenými, so štyrmi až piatimi, no tri body sme si zaslúžili.

Verím, že v nedeľu opäť ukážeme maximum a že zopakujeme dobrý výkon. Vážim si tréningovú pracovitosť hráčov, treba si nakloniť športové šťastie. Ľahkosť a nadšenie prídu vtedy, keď začneme víťaziť, zoceľuje sa tým charakter, kolektívne väzby.

Je to pre mužstvo aj skúška, nech sa každý prejaví vtedy, keď sa nedarí. Mužstvo odmieta byť v tabuľke tam, kde padlo, no zatiaľ je predčasné hovoriť o tom, či nastali lepšie časy. Musíme doplniť káder, nemáme centrov, nevytvorila sa rovnocenná konkurencia."

Anton Tomko, kouč Košíc
"Diváci videli rýchly dynamický hokej. My sme lepšie vkročili do zápasu, škoda, že po góle sme nestrelili ďalší. V druhej tretine sa hra vyrovnala, nevyužili sme ponúknutú šancu v presilovke o dvoch hráčov a prišiel trest. Zvolen zužitkoval presilovku, počas našej snahy vyrovnať sme inkasovali ďalší gól a víťazstvo si súper posilnil. Zvolenčania bojovali do konca, my sa boríme so zraneniami a netrpezlivo čakáme na prestávku."

Peter Zuzin, autor dvoch gólov Zvolena
"Konečne mi to tam padlo, prvý gól bol šťastný, od chrániča do bránky, druhý bol po strele spoza hráča. Sebavedomie i psychika išla hore, dúfam, že mi to tam začne padať. Víťazstvo je pre nás veľmi po tých prehrách dôležité, určite nás nabudí a víťazne sa naštartujeme.

V nedeľu hráme s Nitrou, bude sa nám lepšie hrať, viac sa uvoľníme. Aj súper si však určite na nás dá poriadne pozor. Boli to moje úvodné góly v sezóne, asi som sa vystrieľal minulý rok. Raz to muselo prísť, a prišlo v správnom čase. Dosť som mal negatívne myšlienky, na tréningoch som sa však venoval neustále streľbe a smolu som prelomil."

MsHK Žilina - HK Poprad 2:5 (0:1, 1:0, 1:4)

Góly: 26. R. Tomas (Marcel Šterbák), 46. D. Buc (Marcel Šterbák, Klouda) - 9. S. Takáč (Matúš Paločko, Makovský), 44. Lapšanský (Jabrocký, Stals), 52. Lapšanský (R. Suchý), 53. T. Sýkora (L. Paukovček), 57. T. Sýkora (Mlynarovič, Jabrocký)

Vylúčení: 6:2 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Korba, Smrek, 1462 divákov

Žilina: M. Laco - Marcel Šterbák, Ostrčil, Leško, Dlouhý, Bajaník, Rúfus - D. Buc, Klouda, R. Tomas - F. Novák, Kalla, T. Varga - Macejka, Linet, Čavrk

Poprad: Sidor - R. Suchý, D. Brejčák, Kasík, Makovský, Fabian, M. Kurali - Lapšanský, Stals, Jabrocký - Marek Nagy, Mlynarovič, T. Sýkora - Matúš Paločko, S. Takáč, A. Kroták - Gápa, L. Paukovček, Drábek

Jan Neliba (tréner Žiliny)
"Začali sme dobre, mali sme šance. Žiaľ, za stavu 2:2 Linet netrafil do prázdnej bránky. Inkasovali sme lacný gól na 2:3. To nás zlomilo, naša bojovnosť upadla. Poprad ukázal, že má kvalitné mužstvo a chcel by som mu zablahoželať k víťazstvu."

Milan Jančuška (tréner Popradu)
"Cením si víťazstvo v Žiline. Nerodilo sa ľahko, bol to vyrovnaný zápas. Za stavu 2:2 mali domáci dobrú šancu. O výsledku sa rozhodlo v tretej tretine, podarilo sa nám v nej využiť tri presilové hry."

ŠHK 37 Piešťany - MHC Martin 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Góly: 6. M. Bartánus (Drgoň, J. Ručkay), 15. Melichárek (S. Saliji, V. Nemec), 53. Holovič (Stupka), 53. Peško (M. Bartánus, Cunik) - 2. Galamboš

Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: D. Konc - Sčensný, P. Tvrdoň, 1240 divákov

Piešťany: Tomek - Bučka, Cunik, Brňák, Valábik, Biro, Drgoň, A. Hruška, M. Toman - S. Saliji, Melichárek, V. Nemec - Lušňák, Holovič, Stupka - J. Ručkay, Peško, M. Bartánus - Haring, Mišura, Románek

Martin: J. Čech - Smrek, Brcko, A. Novotný, Tupý, I. Ďatelinka, J. Perniš, M. Pokorný, Fillo - Pokrivčák, Galamboš, Rožník - Markovič, M. Beran, Šugár - Themár, Dírer, J. Cíger - Žáčik, Jurášek

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan

"Odohrali sme ťažký zápas z hľadiska psychiky. Nevyhrali sme štyri zápasy v rade a doma ešte vôbec. Paradoxne nás nakopol inkasovaný gól. Bolo dobré, že sme zvrátili stav ešte v prvom dejstve. V druhej tretine sme si vypracovali šance, ktoré sme nepremenili. V tretej časti sme chceli hrať zo zabezpečenej obrany, čo sa nám podarilo. K tomu sme pridali dva góly. Tešíme sa z výhry."

Daniel Babka, tréner Martina

"Začali sme dobre, hoci sme hrali v úvode oslabení. Dali sme však gól a to nám zrejme uškodilo, pretože sme sa zbytočne tlačili dopredu, čo pri hre na tri päťky nebolo vhodne. Neskôr sme začali prepadávať a neboli sme dôrazní v obrane. Keď sme sa v tretej tretine odhodlávali k snahe vyrovnať, poprípade zvrátiť, dostali sme dva rýchle góly po brejkoch a bolo po zápase. Valábikov zákrok na Rožníka nebol čistý."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Lašák dostal päťku, Šuplerov Zvolen porazil Košice