Lackovi sa v Halle nevydaril ani štvrtý pokus o semifinále

SITA|11. jún 2010 o 17:34

Slovenskému tenistovi Lukášovi Lackovi sa nevydaril ani štvrtý pokus o postup do semifinále na hlavnej profesionálnej úrovni, tretíkrát v rade sa o to postaral Nemec Philipp Petzschner.

HALLE.

Lacko v piatkovom stretnutí štvrťfinále singlovej súťaže na turnaji ATP World Tour 250 Gerry Weber Open na tráve v Halle (dotácia 750 000 eur) podľahol spomenutému takisto nenasadenému "tradičnému" rivalovi za 75 minút 4:6, 3:6.

V úvodnej časti Lacko stratil servis hneď vo vstupnom geme a potom sám nevyužil žiadnu zo štyroch príležitostí dosiahnuť brejk, konkrétne dve už za stavu 0:1, ďalšiu pri skóre 2:3, keď súper zaúradoval servisom, a ešte jednu v ôsmej hre: znova naplno zabralo Petzschnerovo podanie.

Nemec po 36 minútach premenil setbal bekhendovým volejom. V druhej časti Slovákov nabiehaný bekhend pri čelení druhému brejkbalu v prvej hre smeroval ďaleko za a definitívu naznačilo nabitie obranným forhendovým halfvolejom spod nôh na protivníkovo jednoduché doťuknutie z "téčka" - 3:0 a vzápätí aj 4:0.

Odvrátenie dvoch hrozieb ďalšieho núteného odovzdania servisu v piatom geme, následný brejk na nulu (2:4) i potvrdenie zníženia (3:4) napokon mali už len kozmetický vplyv. Lacko na returne v ôsmej hre už nedokázal nadviazať na túto sľubnú sériu (3:5), sám ako podávajúci ešte vyrovnal z 0:30 na 30:30, ale potom nasmeroval forhend za základnú čiaru a pri prvom mečbale Nemec ťažil z aktivity: zakončil forhendovým volejom.

Dvadsaťdvaročný piešťanský rodák Lacko má proti vyznávačovi slajzovaného bekhendu Petzschnerovi (41. vo svetovom rebríčku) aktuálnu bilanciu 0:3. Na tohto 26-ročného rodáka z Bayreuthu nestačil zverenec fedcupového kapitána tímu SR Mateja Liptáka medzi najlepšími ôsmimi vo februári v Záhrebe (7:6 /1/, 2:6, 2:6) a potom o dva týždne neskôr v Memphise (1:6, 6:1, 1:6). Daviscupový reprezentant Slovenska Lacko zažil svoju premiéru vo štvrťfinále na podujatí takéhoto rangu v januári v indickom Chennai. Momentálne figuruje na 75. mieste v počítačovom poradí, jeho doterajším maximom je 60. pozícia.

Držiteľ troch challengerových trofejí Lacko si odnáša 45 bodov do hodnotenia a šek na 18 500 eur. S určitosťou tento týždeň prekročí hranicu zisku pol milióna dolárov, do Halle prichádzal so 484 667 USD na konte.

Dvojhra - štvrťfinále - piatok - súhrn výsledkov:

Philipp Petzschner (Nem.) - Lukáš Lacko (SR) 6:4, 6:3

Roger Federer (1-Švajč.) - Philipp Kohlschreiber (Nem.) 7:5, 6:3

Lleyton Hewitt (8-Austr.) - Andreas Beck (Nem.) 7:6 (0), 6:1

Benjamin Becker (Nem.) - Mischa Zverev (Nem.) 7:6 (4), 6:0

Dvojice v sobotňajšom semifinále:

Roger Federer (1-Švajč.) - Philipp Petzschner (Nem.)

Lleyton Hewitt (8-Austr.) - Benjamin Becker (Nem.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lackovi sa v Halle nevydaril ani štvrtý pokus o semifinále