Lacko prehral v Los Angeles s Gulbisom, Lotyšov úspešný návrat -SÚHRN

TASR|27. júl 2010 o 07:04

Los Angeles 27. júla (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na turnaji ATP v kalifornskom Los Angeles (dotácia 619.500 dolárov).

Los Angeles. Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na turnaji ATP v kalifornskom Los Angeles (dotácia 619.500 dolárov). Štvrťfinalista minulotýždňového podujatia v Atlante prehral s nasadenou päťkou Lotyšom Ernestsom Gulbisom v dvoch setoch 5:7 a 5:?.

Vo vyrovnanom zápase sa rozhodovalo v koncovke. V úvodnom dejstve doplatil Lacko za stavu 5:6 pri vlastnom podaní na dve nevynútené chyby. V druhom dejstve dokázal zverenec trénera Mateja Liptáka vyrovnať z 1:4 na 4:4, no v jeho závere sa presadil Gulbis. Za stavu 6:5 premenil Lotyš pri podaní súpera po víťaznom bekhendovom returne v poradí štvrtý mečbal. Lacko si z Los Angeles odnáša prémiu 6360 dolárov.

Gulbisa, ktorý sa vrátil do súťažného kolotoča po dvojmesačnej pauze zavinenej zranením podkolennej šľachy, potešil skôr výsledok ako prevedená hra.

"Tento krát mi bolo jedno, či hrám ľúbivý alebo škaredý tenis. Išlo o výsledok. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, nemal som správny cit pre loptičku. Bojoval som však a v koncovkách setoch som mal navrch," cituje Gulbisa agentúra Reuters. Lotyš, ktorý pauzoval na okruhu ATP od grandslamového Roland Garros v Paríži, uhral v dueli s Lackom 11 es.

dvojhra - 1. kolo:

Ernests Gulbis (5-Lot.) - Lukáš LACKO (SR) 7:5, 7:5, Rainer Schüttler (Nem.) - Horacio Zeballos (7-Arg.) 6:3, 3:0 - skreč, Janko Tipsaverič (6-Srb.) - Santiago Giraldo (Kol.) 6:1, 6:0, Dudi Sela (Izr.) - Xavier Malisse (Bel.) 6:1, 4:6, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko prehral v Los Angeles s Gulbisom, Lotyšov úspešný návrat -SÚHRN