Lacko postúpil v New Haven do osemfinále

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: SITA)
TASR|25. aug 2010 o 07:59

Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval už do osemfinále dvojhry na turnaji ATP v americkom New Havene.

NEW HAVEN. Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval už do osemfinále dvojhry na turnaji ATP v americkom New Havene (dotácia 663.750 dolárov). Zverenec trénera Mateja Liptáka v druhom kole vyradil nasadenú dvojku a svetovú dvadsaťosmičku Brazílčana Thomaza Bellucciho za 2:23 h v troch setoch 6:4, 6:7 (4) a 6:0.

V dueli o postup do šiesteho štvrťfinále v tejto sezóne nastúpi Lacko v stredu proti nasadenej pätnástke Uzbekovi Denisovi Istominovi, s ktorým má zatiaľ nerozhodnú bilanciu 1:1, v tomto roku ho zdolal na turnaji v Záhrebe. Lacko má v New Havene už teraz istú prémiu 10.080 dolárov a 20 bodov do rebríčka Entry.

O osude prvého setu duelu medzi Lackom a Belluccim rozhodol piaty gem, v ktorom slovenský daviscupový reprezentant prelomil podanie súpera. V druhom dejstve za stavu 5:5 a 40:15 z pohľadu Bellucciho zápas na hodinu prerušili pre dážď. Prestávka pomohla Brazílčanovi, ktorý síce za stavu 6:5 nevyužil dva setbaly, ale slávil úspech v tajbrejku.

V treťom sete Lacko jasne dominoval

V rozhodujúcom dejstve však na dvorci jednoznačne dominoval Lacko. Najlepší slovenský singlista trikrát prelomil podanie súpera a Belluccimu, ktorý bude na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open nasadenou dvadsaťšestkou, uštedril "kanára".

Lacko po postupe medzi elitnú šestnástku v New Havene netajil spokojnosť. "Víťazstvo nad Belluccim si cením. V prvom a najmä v treťom sete som hral veľmi dobre. Vyšiel mi začiatok, rýchlo som ho brejkol a potom som to už dopodával. Dôležité bolo, že po neúspešnom tajbrejku som sa dokázal skoncentrovať a v treťom sete som predvádzal super tenis na úrovni hráčov z Top 20. Chytil som slinu, výborne som podával i returnoval, nerobil som žiadne ľahké chyby a súperovi som zabíjal jednu loptičku za druhou," povedal pre TASR Lacko, ktorý očakáva proti Istominovi ťažký zápas.

"Denis má v poslednom období výborné výsledky. Nedávno sme spolu trénovali a je naozaj v skvelej forme. Ak chciem uspieť, musím podať maximálny výkon."

dvojhra - 2. kolo:

Lukáš LACKO (SR) - Thomaz Bellucci (2-Br.) 6:4, 6:7 (4), 6:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko postúpil v New Haven do osemfinále