Lacko postúpil v Chennai už do štvrťfinále

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: SITA)
TASR|7. jan 2010 o 14:25

Slovenský tenista Lukáš Lacko sa po prvý raz v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP.

CHENNAI.

Na podujatí v indickom Chennai (dotácia 398.250 dolárov) si v druhom kole poradil s Američanom Robbym Gineprim za 1:33 h v dvoch setoch 7:6 (3), 6:4 a dosiahol životný úspech na hlavnom mužskom okruhu.

V dueli o postup do semifinále nastúpi najlepší slovenský singlista v piatok proti piatemu nasadenému Izraelčanovi Dudimu Selovi.

Lacko má v Chennai už teraz istú prémiu 11.140 dolárov, do rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie mu pribudne 45 bodov.

V úvodnom sete duelu medzi Lackom a Ginneprim si obaja držali svoje podanie a tak na rad prišiel tajbrejk. V skrátenej hre jasne dominoval slovenský daviscupový reprezentant, ktorý si po dvoch minibrejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 6:1, pri vlastnom podaní napokon premenil v poradí tretí setbal.

Na začiatku druhého dejstva Ginepri prelomil podanie Lacka, no slovenský tenista vzápätí kontroval rebrejkom a opäť sa dostal na koňa. Za stavu 5:4 premenil pri podaní Ginnepriho v poradí druhý mečbal. Lacko počas celého zápasu výborne podával a premožiteľovi najvyššie nasadenéhoóŠvéda Robina Söderlinga nastrieľal 11 es.

Lacko bol po postupe do štvrťfinále v Chennai veľmi spokojný. "Mám veľkú radosť, že hneď na prvom turnaji v roku som sa dostal medzi najlepšiu osmičku. O mojom triumfe nad Ginneprim rozhodol najmä kvalitný servis. Počas celého zápasu som v rozhodujúcich momentoch podával lepšie ako súper. Tajbrejk som zahral výborne, nedal som mu žiadnu šancu. V druhom sete ma na začiatku síce brejkol, no potom som mu dvakrát zobral podanie a dotiahol zápas do úspešného konca. Zo základnej čiary to nebolo úplne ono, no kompenzoval som to dobrým podaním. Ginnepri ma ničím neprekvapil, hral to, čo som čakal. Pomohli mi rady môjho trénera Mateja Liptáka, ktorý videl jeho dva zápasy s Karolom Beckom. Karol v období, keď ho ešte Maťo trénoval, oba duely vyhral," povedal pre TASR Lacko, ktorý proti Selovi očakáva ťažký zápas.

"Je to menší hráč, hrá rýchlo a takmer vôbec nekazí. Má však predsa len slabšie podanie a práve cez jeho servis by mohla viesť cesta k úspechu."

Lackovi sa na ázijskom kontinente darí. Vlani tam vyhral dva challengere, keď najskôr triumfoval v uzbeckej Fergane a na jeseň nenašiel premožiteľa na kvalitne obsadenom turnaji v juhokórejskom Soule.

Po finálovom úspechu v dejisku OH 1988 sa premiérovo dostal do najlepšej svetovej stovky, po postupe do štvrťfinále v Chennai bude v pondelňajšom vydaní rebríčka ATP figurovať najvyššie v kariére.

"Sám neviem, čím to je, že sa mi v Ázii tak darí. Je úvod sezóny a ešte nie som vo vrcholnej forme. Hrám tak na 60 až 70 percent, no ani ostatní hráči ešte nie sú rozohratí."

Dvojhra - 2. kolo:

Lukáš Lacko (SR) - Robby Ginepri (USA) 7:6 (3), 6:4

Dudi Sela (5-Izr.) - Kevin Kim (USA) 7:6 (3), 6:2

Michael Berrer (7-Nem.) - Stéphane Robert (Fr.) 7:6 (7), 6:3

Stanislas Wawrinka (3-Švajč.) - Michael Russell (USA) 6:3, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko postúpil v Chennai už do štvrťfinále