Lacko i Rybáriková začali sezónu na tráve víťazne

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: SITA/AP)
TASR|7. jún 2010 o 13:53

Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval do 2. kola dvojhry na turnaji ATP na tráve v nemeckom Halle.

HALLE, BIRMINGHAM. Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval do 2. kola dvojhry na turnaji ATP na tráve v nemeckom Halle (dotácia 750.000 eur). Zverenec trénera Mateja Liptáka si v úvodnom kole poradil s Francúzom Jeremym Chardym v dvoch setoch 7:5 a 7:6 (0).

Ďalším súperom Lacka bude nemecký lucky loser Dominik Meffert. Slovenský daviscupový reprezentant má v Halle už teraz istú prémiu 10.800 eur a 20 bodov do rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie. Podujatie Gerry Weber Open je pre Lacka súčasťou prípravy na prestížny Wimbledon.

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková úspešne vykročila za obhajobou vlaäajšieho prvenstva na turnaji WTA na tráve v Birminghame (dotácia 220.000 dolárov). Jej súperka v 1. kole Ruska Regina Kulikovová zápas za stavu 7:5 a 2:3 v druhom sete skrečovala pre zranenie. Rybáriková sa v 2. kole stretne s ďalšou ruskou hráčkou Jekaterinou Makarovovou.

Zverenka trénera Mojmíra Mihala ako obhajkyňa titulu otvárala celý program na centri a priznala, že pred zápasom cítila nervozitu. "V Birminghame je vždy taký zvyk, že v prvom zápase hrá víťazka z minulého roka. Bola som trochu nervózna, pretože nie som na to zvyknutá, že musím obhajovať takéto veľké víťazstvá. Dúfam, že v ďalšom zápase to bude z mojej strany oveľa lepšie," dodala Rybáriková, ktorá v 2. kole nastúpi proti ďalšej Ruske Jekaterine Makarovovej. "Na tráve je to veľmi nepríjemná hráčka, hrá loptičky rýchlo po odskoku. Dobre kryje kurt i returnuje, jej ľavácky servis je na tráve nepríjemný."

Slovenský tenista Karol Beck neuspel v 1. kole dvojhry na turnaji ATP na tráve v londýnskom Queense (dotácia 713.860 eur). Zverenec trénera Jána Krošláka napriek sľubnému úvodu prehral s Američanom Rajeevom Ramom v troch setoch 6:1, 3:6 a 4:6.

dvojhra - 1. kolo:

Rajeev Ram (USA) - Karol BECK (SR) 1:6, 6:3, 6:4

dvojhra - 1. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (10-SR) - Regina Kulikovová (Rus.) 5:7, 3:2 - skreč

dvojhra - 1. kolo:

Lukáš LACKO (SR) - Jeremy Chardy (Fr.) 7:5, 7:6 (0)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko i Rybáriková začali sezónu na tráve víťazne