Lacko do finále na challengeri v Soule

SITA|31. okt 2009 o 10:56

Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval už do finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour v kórejskom Soule.

SOUL. Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval už do finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Samsung Securities Cup v kórejskom Soule (dotácia 125 000 USD, tvrdý povrch Rebound Ace vonku).

V sobotňajšom stretnutí semifinále miestnej singlovej súťaže si päťka tohto podujatia poradila s trojkou žrebu, Holanďanom Thiemom de Bakkerom (111. vo svetovom rebríčku), presvedčivo 6:1, 6:4.

Lacko sa De Bakkerovi v premiérovom singlovom vzájomnom súboji revanšoval za prehru zo soulského 1. kola štvorhry.

Súperom 21-ročného piešťanského rodáka v boji trofej v "mečířovskom" dejisku OH 1988 bude nenasadený český rovesník Dušan Lojda, ktorého v sezóne 2005 v chorvátskom Vinkovci zdolal suverénne 6:2, 6:0.

Lacko, ktorý sa budúci týždeň na ďalšom challengeri v Kórejskej republike stretne na úvod s krajanom Martinom Kližanom, už má istotu 65 bodov do počítačového poradia a šeku na 10 600 USD.

Už zásluhou sobotňajšieho úspechu reálne atakuje priečky zaručujúce priamu účasť v hlavnej súťaži dvojhry na januárových melbournských grandslamových Australian Open, prípadným víťazstvom vo finále by si svoju situáciu ešte zlepšil.

V rámci NTC fedcupovým kapitánom Matejom Liptákom vedený Hráč apríla 2009 podľa ITF Lacko figuruje na 126. pozícii v renkingu, čo znamená jeho osobný rekord. Na challengerovej úrovni tento rok už triumfoval v máji v uzbeckej Fergane a okrem toho nazbieral 4 trofeje s hodnotou ITF Futures.

Dvojhra - semifinále:

Lukáš Lacko (5-SR) - Thiemo de Bakker (3-Hol.) 6:1, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko do finále na challengeri v Soule