Koeman dostal červenú kartu a Barcelona zakopla. Nič zlé som neurobil, kajá sa

Ronald Koeman, tréner FC Barcelona.
Ronald Koeman, tréner FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. apr 2021 o 13:25

Barcelona po polčase viedla, mohla sa dostať na čelo La Ligy.

BARCELONA. Futbalisti FC Barcelona vo štvrtok premrhali príležitosť dostať sa na čelo španielskej La Ligy.

V dohrávanom stretnutí 33. kola prehrali doma s Granadou 1:2, hoci po polčase viedli. V druhom ale hostia nečakane otočili stav a získali cenné tri body.

FC Barcelona - Granada 1:2 (1:0)

Góly: 23. Messi - 63. Machis, 79. Molina

ŽK: 20. Soldado, 43. N. Pérez, 90. G. Sánchez, 94. Marín (všetci Granady) 

ČK: 66. Ronald Koeman (Barcelona, tréner)

Barcelona: ter Stegen – Mingueza (72. O. Dembèlé), Piqué, Umtiti – S. Busquets (81. Trincão) – Roberto, F. de Jong, Moriba (72. Pedri), Alba – Messi, Griezmann

Granada: A. Escandell – N. Pérez, G. Sánchez, Díaz (C) – Foulquier, Y. Herrera, Eteki (61. Gonalons), Quini – Suárez (86. Vico), Machís (76. Marín) – Soldado (61. J. Molina)

Tréner kritizoval obranu

Skóre zápasu otvoril v 24. minúte Lionel Messi po kombinácii s Antoineom Griezmannom. Všetko smerovalo k pohodlnému zisku troch bodov pre Kataláncov.

Lenže po hodine sa obraz hry zmenil a venezuelský útočník Darwin Machis v 63. minúte z ojedinelého protiútoku vyrovnal. O nulovom zisku Barcelony rozhodol v 79. minúte po centri Adriana Marina hlavičkou striedajúci Jorge Molina.

"Myslím si, že sme v hre dominovali. Nedokázali sme však streliť druhý gól, ktorý by nás upokojil," hodnotil tréner Ronald Koeman pre Marcu.

Štatistiky mu dávali za pravdu, Barcelona vyhrala na strely i štandardné situácie. Granada mala viac než dvojnásobok faulov. Držanie lopty bolo 81 percent pre domácich.

"Vyrovnávajúci zásah sme inkasovali po strate koncentrácie našej obrany. Pri druhom góle Granady sme nebránili dobre a stratili sme zápas," načrtol Koeman príčiny neúspechu.

Prečo Koemana vylúčili?

Holandský kouč sledoval rozhodujúci gól v sieti svojho mužstva už z tribúny. V 66. minúte dostal červenú kartu.

"Neurobil som nič zlé," kajal sa tréner po stretnutí.

"Údajne som sa nechoval s rešpektom voči štvrtému rozhodcovi. Sám by som chcel vedieť, čo to znamená. Ja som nepoužil žiadne škaredé slovo. Komunikoval som počas stretnutia s rozhodcami viackrát a vždy to bolo s rešpektom."

Záver sezóny La Ligy sľubuje veľkú drámu. Päť zápasov pred koncom sa na čele La Ligy drží Atlético Madrid. Pred Realom i Barcelonou má náskok len dvoch bodov. Štvrtá Sevilla má odstup iba troch.

Kataláncov čaká v nedeľu súboj na ihrisku Valencie, ktorá bojuje o záchranu a nedokázala zvíťaziť už v piatich stretnutiach za sebou.

Tabuľka 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Koeman dostal červenú kartu a Barcelona zakopla. Nič zlé som neurobil, kajá sa