Legenda ho skritizovala za to, že vzdal. Teraz chce hrať proti Slovákom

Nick Kyrgios odstúpil z US Open pre bolesti. Či nastúpi o trinásť dní proti Slovensku v Davis Cupe sám nevie.
Nick Kyrgios odstúpil z US Open pre bolesti. Či nastúpi o trinásť dní proti Slovensku v Davis Cupe sám nevie. (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš|4. sep 2016 o 12:29

Mladý austrálsky tenista skrečoval zápas 3. kola US Open s Ukrajincom Marčenkom, legendárny Američan John McEnroe ho za to kritizoval.

NEW YORK, BRATISLAVA. Výkony tenistov Austrálie na turnaji US Open sú zaujímavé aj pre kapitána nášho daviscupového tímu Miloslava Mečířa. 

Už o dvanásť dní rozohrajú na tráve v Sydney barážový zápas o účasť vo svetovej skupine Austrália – Slovensko.

Najďalej išiel Kyrgios

Trojica Slovákov v hlavnej súťaži v New Yorku Martin Kližan, Lukáš Lacko a kvalifikant Jozef Kovalík vypadla hneď v prvom kole, ale ani Austrálčania neoslnili.

Sedemnásty nasadený Bernard Tomic už v úvode prekvapujúco podľahol Damirovi Džumhurovi z Bosny a Hercegoviny a v prvom kole skončili aj John Millman s Jordanom Thompsonom.

Do druhého kola sa dostal James Duckwort a v treťom kole po zdravotných problémoch odstúpila turnajová štrnástka Nick Kyrgios, keď Austrálčan prehrával s Ukrajincom Iľjom Marčenkom 1:2 na sety.

Podľa McEnroea málo trénuje

„Rozhodnutie o skrečovaní zápasu je vždy ťažké,“ vravel pre ESPN 21-ročný Kyrgios. „Bedrový kĺb ma trápil už v prvých dvoch stretnutiach, ale napriek tomu som sa dostal ďalej. Aj pred zápasom s Marčenkom som veril, že môžem vyhrať. Ale bolesť sa zvyšovala. Nerád odstupujem zo zápasu. Urobil som to len dva či tri razy.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Legenda ho skritizovala za to, že vzdal. Teraz chce hrať proti Slovákom