Najlepší hráč Fortuna ligy sa zranil. Môže prísť o EURO

Kalmára striedali v prvom polčase v zápase s Andorrou.
Kalmára striedali v prvom polčase v zápase s Andorrou. (Zdroj: Reuters, Autor: Albert Gea)
Titanilla Bőd|1. apr 2021 o 00:07

Kapitán Dunajskej Stredy si zranil koleno.

BRATISLAVA. Po hlavičkovom súboji dopadol nešťastne. V spomalených záberoch bolo vidieť, že jeho koleno odišlo do strany v neprirodzenom uhle.

Zsolt Kalmár sa držal za hlavu a jeho tvár prezrádzala, že prežíva veľkú bolesť.

Deväť zápasov bez prehry

Maďarského reprezentanta museli striedať v 27. minúte kvalifikačného stretnutia v Andorre.

Maďari vyhrali zápas 4:1 a ťahajú už deväťzápasovú šnúru neporazenosti. V súťažných zápasoch mala maďarská reprezentácia podobnú sériu len raz, v rokoch 1971-72.

Maďarsko má po troch kolách v kvalifikácii na MS 2022 sedem bodov a je na druhom mieste I skupiny za stopercentným Anglickom.

Víťazstvo pre Kalmára

„Tešíme sa z troch bodov, ale mrzí nás, čo sa stalo Zsoltovi. Venujeme mu víťazstvo a ja aj svoj gól,“ povedal pred kamerou maďarskej verejnoprávnej televízie Dániel Gazdag, autor druhého gólu Maďarov. Práve hráč Honvédu striedal zraneného Kalmára.

Maďarský futbalový zväz na sociálnej sieti uviedol, že na určenie presnej diagnózy Kalmárovho zranenia budú potrebné ďalšie vyšetrenia.

V Andorre sa hralo na umelej tráve.

Rossi to nevidí ružovo

Tréner maďarského národného mužstva Marco Rossi však nebol veľmi optimistický. „Bol by som rád, ak by nám mohol pomôcť na európskom šampionáte, ale obávam sa, že ide o vážnejšie zranenie. Nesmierne ma to mrzí a je mi ľúto aj DAC. Stále tvrdím, že v reprezentácii sú Kalmár a Dominik Szoboszlai najkvalitnejší stredopoliari,“ vravel Rossi pre M4 Sport.

25-ročného Kalmára nedávno vyhlásili za najlepšieho hráča Fortuna ligy. V aktuálnej sezóne dal už trinásť gólov a spolu s Filipom Balajom je najlepším strelcom najvyššej súťaže.

Pre kapitána Dunajskej Stredy to nie je prvé vážne zranenie v reprezentačnom drese. V novembri 2019 na otváracom zápase Puskásovej Arény v Budapešti proti Uruguaju si zlomil členok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Najlepší hráč Fortuna ligy sa zranil. Môže prísť o EURO