Kužmovej debut vo Fed Cupe nevyšiel, prvý bod získalo Rusko

Nespokojná Viktória Kužmová s kapitánom slovenského výberu Matejom Liptákom.
Nespokojná Viktória Kužmová s kapitánom slovenského výberu Matejom Liptákom. (Autor: TASR)
Sportnet|10. feb 2018 o 00:00

Slovenská dvojka podľahla Natalii Vichľancevovej.

Slovensko - Rusko 0:1

Viktória Kužmová - Natalia Vichľancevová 4:6, 2:6 (online >>)

BRATISLAVA. Slovenské tenistky prehrávajú po úvodnej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s Ruskom 0:1.

O úvodný bod pre hostky sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila ruská jednotka Natalia Vichľancevová, ktorá zdolala slovenskú fedcupovú debutantku Viktóriu Kužmovú 6:4, 6:2.

V druhom singli si zmerajú sily slovenská jednotka Magdaléna Rybáriková a ruská dvojka Anna Kalinská.

Súperke odplatila nedávnu prehru

Kužmová predvádzala v úvode zápasu atraktívny tenis, hrala rýchlo a agresívne. V treťom geme prelomila podanie Vichľancevovej a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:1.

Ruska však v ďalších minútach zlepšila podanie i returny, začala mať navrch aj v dlhších výmenách a otočila na 5:3.

Pozrite si momentky zo zápasu Kužmová - Vichľancevová (Slovensko - Rusko): fotogaléria

10.2.2018

V deviatej hre síce stratlla servis, no pri Kužmovej podaní dotiahla prvý set do úspešného konca, keď profitovala z nevynútených chýb Slovenky.

V druhom dejstve Vichľancevová odskočila Kužmovej na 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Súperke odplatila prehru z finále kvalifikácie turnaja WTA v Petrohrade.

Slovenky ešte Rusky nikdy nezdolali

Kužmová priznala, že Vichľancevová bola na dvorci lepšia. "Hrala veľmi dobre, nerobila takmer žiadne chyby. Bol to úplne iný zápas ako v Petrohrade. Tam všetko padalo mne, teraz zasa jej," priznala Kužmová.

"Za stavu 3:1 tam zahrala niekoľko skvelých úderov, servovala oveľa lepšie ako na domácej pôde. Nebola som pred zápasom nervózna. Snažila som sa nemyslieť na to, že to je moja fedcupová premiéra, no duel mi nevyšiel podľa mojich predstáv, hoci som nepodala zlý výkon," dodala.

Nedeľňajší program:

/od 15:00/

Magdaléna Rybáriková - Natalia Vichľancevová

Viktória Kužmová - Anna Kalinská

Jana Čepelová, Anna Karolína Schmiedlová - Veronika Kudermetovová, Aleksandra Potapovová

Vichľancevová bola po zápase spokojná: "Vedela som, že hoci som s Kužmovou v Petrohrade prehrala, v Bratislave ju môžem zdolať. Som rada, že som zvládla úlohu tímovej líderky a získala pre Rusko prvý bod. Počula som nejaké ponosy na povrch, na ktorom sme hrali, no podmienky boli rovnaké. Treba sa vždy sústrediť na svoj výkon."

Vo fedcupovej histórii ide už o štvrtý vzájomný zápas oboch krajín, v troch predchádzajúcich boli úspešné Rusky. Doposiaľ posledný raz sa oba tímy stretli v semifinále svetovej skupiny v apríli 2013 v moskovskom Krylatskom.

Slovenky viedli po úvodných dvojhrách 2:0, Rusky však zápas otočili. Rozhodujúci bod vybojovali vo štvorhre výborné deblistky Makarovová s Vesninovou.

Online prenos: Viktória Kužmová - Natalia Vichľancevová (Slovensko - Rusko, Fed Cup 2018)

Fed Cup  2018
10.02.2018 o 15:37
Kužmová
0:2
(4:6, 2:6)
Ukončený
Vichľancevová
Prenos
Ruské reprezentantky získavajú vo fedcupovom stretnutí proti Slovensku prvý bod. Postarala sa oň Natalia Vichľancevová, ktorá napriek slabšiemu úvodu potvrdila rolu favoritky a zdolala Viktóriu Kužmovú po setoch 6:4, 6:2. Naša tenista robila skutočne veľmi veľa nevynútených chýb, ktoré ju stáli lepší výsledok. Dúfajme, že úspešnejšia bude v ďalšom dueli Magdaléna Rybáriková, ktorú čaká len 19-ročná Anna Kalinská. Ja vám ďakujem za pozornosť a pozývam vás sledovať aj druhú dvojhru.
Koniec zápasu
2:6
importantJe koniec! Natalia Vichľancevová bez väčších problémov dokázala triumfovať aj v druhom sete. Ťažila zo zbytočných chýb svojej súperky a víťazí v dnešnej prvej dvojhre.
40-A
Natalia Vichľancevová svojou aktivitou donútila súperku chybovať a na tretí pokus si predsa len vypracovala mečbal. Snáď sa ho podarí Viktórii Kužmovej odvrátiť.
40-40
Natalia Vichľancevová predviedla v plnom behu krásny forhendový úder po čiare. Z náročnej pozície prekvapila našu tenistku, ktorá tak musí hrať cez zhodu.
40-30
Mečbal sa odkladá aj po druhý raz. Viktória Kužmová si pomohla výborným servisom a následne poľahky zakončila výmenu forhendovým víťazným úderom.
30-30
Viktória Kužmová súperku k mečbalu nepúšťa. Zaskvela sa pekným krížnym úderom z bekhendu, na ktorý jej súperka nedokázala reagovať.
15-30
Viktória Kužmová z bekhendovej strany posiela loptičku len do siete. Jej ruská súperka je tak dve loptičky od toho, aby získala pre svoju krajinu prvý cenný bod.
15-15
Viktória Kužmová musela ísť do výmeny len cez druhé podanie. Natalia Vichľancevová toho využila a zahrala víťazný úder priamo z returnu.
15-0
Viktória Kužmová mala na úvod pre ňu existenčného gemu šťastie. Páska tečovala loptičku na druhú stranu, a tak je z toho typické prasiatko.
2:5
Natalia Vichľancevová napravila svoje predošlé zaváhanie a opäť si drží podanie. O malú chvíľu tak pôjde Viktória Kužmová podávať na udržanie v zápase.
15-40
Čistá hra z toho napokon nebude. Natalia Vichľancevová zahrala prvú dvojchybu v zápase, no je to v situácii, keď ju to príliš mrzieť nemusí.
0-40
Natalia Vichľancevová pred týmto gemom vymenila raketu a zrejme jej táto zmena pri nových loptičkách pomohla. Vďaka ďalšiemu ľahkému bodu má trojicu gembalov.
0-30
Ani teraz nedokázala Viktória Kužmová poslať loptičku na druhú stranu dvorca. Natalia Vichľancevová tak veľmi rýchlo odskakuje Slovenke v tomto geme.
0-15
Ruská tenistka podáva s novými loptičkami a začína skutočne veľmi dobre. Priamym bodom z podania sa dostáva do tesného náskoku.
2:4
Natalia Vichľancevová posiela loptičku mimo vymedzeného priestoru, a tak sa šiesty gem tohto setu končí v prospech slovenskej hráčky. Tá však potrebuje čo najskôr získať nedávno stratený servis.
40-15
Viktória Kužmová už ďalšie komplikácie nechce pripustiť a kvalitným podaním na stred dvorca si vypracovala dve šance na ukončenie gemu.
30-15
Natalia Vichľancevová sa krásne položila do svojho bekhendového úderu a priamo z returnu získava loptičku na jej stranu.
30-0
Eso slovenskej tenistky. Viktória Kužmová veľmi rýchlo získava v šiestom geme náskok, ktorý by už nemala pustiť z rúk.
15-0
Viktória Kužmová zatlačila svoju súperku do defenzívy a donútila ju chybovať. Natalia Vichľancevová posiela loptičku tesne za základnú čiaru.
1:4
Viktória Kužmová robí ďalšiu nevynútenú chybu, a tak jej súperka bez väčších problémov potvrdzuje brejk z predošlého gemu. Natalia Vichľancevová tak vedie už o tri gemy a smeruje za víťazstvom.
0-40
Ruská tenistka si veľmi rýchlo vypracovala tri šance na to, aby potvrdila získaný brejk z predošlého gemu. Je veľmi pravdepodobné, že sa jej to aj podarí.
0-30
Natalia Vichľancevová pokračuje v získavaní ľahkých bodov. Viktória Kužmová pôsobí bezradne a chýb z jej rakety neustále pribúda.
0-15
Natalia Vichľancevová začína piaty gem veľmi dobre. Predviedla kvalitný servis, na ktorý slovenská tenistka nedokázala reagovať.
1:3
importantEso neprišlo a aj vďaka tomu získava Natalia Vichľancevová cenný brejk. Víťazným forhendovým úderom nedala našej tenistke šancu a odskakuje jej na rozdiel dvoch gemov.
30-40
Viktória Kužmová zaznamenáva v správny čas eso. Potrebovala by však ešte jedno z ľavej strany. Verme, že sa jej to podarí a dotiahne gem do zhody.
15-40
Viktória Kužmová si na svoje konto pripisuje ďalšiu zbytočnú chybu. Košická rodáčka tak pri servise bude musieť odvracať dva brejkbaly mladej Rusky.
15-30
Natalia Vichľancevová trojicu brejkbalov mať nebude. Po kvalitných úderoch Slovenky sa dostala pod tlak a napokon nasmerovala loptičku do tesného autu.
0-30
Bekhendový úder slovenskej tenistky končí len v sieti. Viktória Kužmová sa tak dostáva do nemalých problémov. Prípadná strata podania by mohla byť veľmi nepríjemná.
0-15
Natalia Vichľancevová si zobrala na pomoc jastrabie oko, ktoré ukázalo chybné podanie slovenskej tenistky. Tá musela ísť do výmeny len cez druhý servis, vďaka ktorému neuspela.
1:2
Bekhendový úder slovenskej tenistky putuje ďaleko za základnú čiaru. Natalia Vichľancevová nezačala tento gem práve najlepšie, ale napokon si dokázala udržať vlastné podanie.
40-A
Slovenská tenistka sa už radovala z víťazného úderu, no hlavná rozhodkyňa správne zahlásila aut. Výhoda tak smeruje na konto zverenky Anastasie Myskinovej.
40-40
Viktória Kužmová predviedla veľmi prudký return. Natalia Vichľancevová naň nedokázala dostatočne reagovať, a tak budeme pokračovať v treťom geme cez zhodu.
30-40
Ruská tenistka získava tretiu loptičku za sebou. Namiesto brejkbalu tak budeme svedkami výhody mladučkej Natalie Vichľancevovej.
30-30
Zbytočná chyba zo strany slovenskej hráčky. Viktória Kužmová poslala loptičku len do siete, a tak stráca svoj náskok v treťom geme.
30-15
Natalia Vichľancevová si pomáha priamym bodom z podania. Slovenská tenistka tak tri brejkbaly v tomto geme mať nebude.
30-0
Viktória Kužmová si krásne vybojovala túto výmenu. Forhendovým úderom zatlačila súperku a následne ukončila rozohru jednoduchým volejom.
15-0
Viktória Kužmová so šťastím poslala loptičku na bočnú čiaru. Natalia Vichľancevová ju už nedobehla, a tak bude musieť doťahovať tesné manko.
1:1
Podanie z pravej strany Slovenke skutočne vychádza parádne. Viktória Kužmová zaznamenáva ďalšie eso, ktorým ukončuje dej druhého gemu.
40-15
Natalia Vichľancevová chybuje, a tak má slovenská tenistka dve šance na to, aby získala prvý gem v druhom sete. Pri podaní z pravej strany sa jej zvykne dariť.
30-15
Viktória Kužmová napravila svoju predošlú chybu a priamym bodom z podania získava náskok na jej stranu. Dúfajme, že v nastolenom trende bude pokračovať ďalej.
15-15
Otrasne trafený úder v podaní našej tenistky. Viktória Kužmová netrafila z bekhendu ani priestor určený na štvorhru. Skutočne to bola priam nevídaná minela.
15-0
Na úvod druhej hry sme videli dlhšiu výmenu. Viktória Kužmová mala trošku šťastie, keďže jeden z jej úderom skončil na čiare. Napokon ale chybuje Natalia Vichľancevová.
0:1
Viktória Kužmová robí veľmi veľa nevynútených chýb. Bohužiaľ, aj teraz mohla gem pri súperkynom podaní dotiahnuť do zhody, no z bekhendu netrafila vymedzený priestor.
30-40
Prvý gem ešte minulosťou nie je. Viktória Kužmová sa zaskvela výborným returnom, na ktorý Natalia Vichľancevová reagovala len úderom za základnú čiaru.
15-40
Natalia Vichľancevová napravuje svoje predošlé zaváhanie a priamym bodom z podania získava na svoju stranu dve šance na ukončenie úvodného gemu.
15-30
Nábeh na čistú hru z toho nebude. Natalia Vichľancevová totiž svoj forhendový úder z pomerne jednoduchej pozície posiela len do siete.
0-30
Viktória Kužmová mala výmenu dobre rozohranú, ale napokon ju ukončila úderom, ktorý skončil niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
0-15
Podobne ako prvý set otvára aj ten druhý na podaní Natalia Vichľancevová. Získava hneď aj bod, keďže sa zaskvela víťazným úderom z bekhendovej strany.
4:6
importantDruhou dvojchybou ukončuje Viktória Kužmová dej prvého setu. Je to škoda, keďže doň vstúpila skutočne veľmi dobre. Nádejný náskok pri svojej premiére vo Fed Cupe ale neudržala, a tak musí doťahovať manko ruskej súperky.
15-40
Natalia Vichľancevová má dve šance na ukončenie prvého setu. V práve skončenej výmene bola lepšie, vytvorila si dobrú pozíciu a ukončila ju bekhendovým winnerom.
15-30
Po chybe z bekhendu prichádza aj nevynútená chyba z forhendovej strany. Viktória Kužmová dostáva súperku do situácie, v ktorej ju delia od zisku setu dve loptičky.
15-15
Škoda, opäť sme videli trošku zbytočnú chybu od našej tenistky. Viktória Kužmová bola dobre pri loptičke, ale z bekhendu trafila sieť.
15-0
Viktória Kužmová začala podobne aktívne, ako skončila predošlý gem. Natalia Vichľancevová nedostala loptičku na druhú stranu dvorca, a tak prichádza o možný bod.
4:5
importantPodarilo sa! Viktória Kužmová berie podanie svojej súperke a doťahuje sa na rozdiel jedného gemu. V poslednej výmene ťažila zo svojej aktivity, ktorou donútila Rusku chybovať.
40-15
Natalia Vichľancevová posiela loptičku z bekhendovej strany len do autu. To znamená, že Viktória Kužmová dostáva dve šance na to, aby sa ešte vrátila do boja o zisk prvého dejstva.
30-15
Viktória Kužmová predviedla skutočne nádherný krížny forhendový víťazný úder. Na jej projektil ruská súperka nedokázala reagovať a cestu za ziskom prvého setu ešte bude mať náročnú.
15-15
Ruská tenistka zvládla náročnú výmenu. Forhendovým úderom po čiare si pripravila pozíciu a následne poľahky zakončila výmenu víťazným úderom.
15-0
Viktória Kužmová ešte bojuje a nechce dať svojej súperke nič zadarmo. Tentokrát z forhendu trafila dvorec a zaznamenala víťazný úder po čiare.
3:5
importantViktória Kužmová zahrala tretiu nevynútenú chybu za sebou a doslova daruje gem svojej súperke. Natalia Vichľancevová je za to určite rada a po štyridsiatich minútach pôjde podávať na víťazstvo v prvom sete.
40-A
Viktória Kužmová opäť zbytočne chybuje a situácia už začína byť vážna. Natalia Vichľancevová sa poľahky dostáva k brejkbalu, ktorým môže získať štvrtý gem v rade.
40-40
Slovenská tenistka nevyužila výhodu gembalu. Z bekhendovej strany poslala loptičku za základnú čiaru, a tak budeme svedkami ďalšej zhody.
40-30
Natalia Vichľancevová chybovala, a tak sa k brejkbalu nedostala. Verme, že Viktória Kužmová po nasledujúcej výmene ukončí tento gem vo svoj prospech.
30-30
Natalia Vichľancevová pomohla našej tenistke. Pri snahe o zahranie víťazného úderu z forhendu netrafila kurt, keď loptičku poslala len do miesta vymedzeného pre štvorhru.
15-30
Druhá forhendová chyba v podaní slovenskej tenistky v tomto geme. Naša debutantka sa tak opäť dostáva pod tlak, ktorý by bolo potrebné zvládnuť.
15-15
Slovenská tenistka si pomáha veľmi dobrým servisom. Natalia Vichľancevová sa loptičky ani len nedotkla, a tak je z toho v poradí štvrté eso košickej rodáčky.
0-15
Viktória Kužmová po dobrom úvode začína kopiť zbytočné chyby. Je tomu tak aj v úvode ôsmeho gemu, keď nezvládla svoj forhendový úder po čiare.
3:4
Natalia Vichľancevová to napokon zvládla a tretím vyhraným gemom v rade otáča priebeh prvého setu. Viktória Kužmová poslala síce loptičku na druhú stranu, ale následne nezachytila forhendový úder súperky.
40-A
Bohužiaľ, výhoda putuje na konto ruskej tenistky. Viktória Kužmová mohla zahrať víťazný úder z forhendu, ale loptičku poslala mimo vymedzeného priestoru.
40-40
V dôležitom siedmom geme budeme svedkami zhody. Natalia Vichľancevová nezvládla hru nervov a svoj forhendový úder poslala len do územia pre štvorhru.
30-40
Prvú možnosť na ukončenie gemu Ruska nevyužila. Viktória Kužmová zahrala trošku šťastný return a následne sa mohla tešiť po chybnom údere ruskej tenistky.
15-40
Natalia Vichľancevová získava ďalšiu loptičku na svoju stranu a má k dispozícii dve šance na to, aby sa druhýkrát v zápase dostala do vedenia.
15-30
To je škoda. Rozhodcovia najskôr zahlásili aut, no jastrabie oko dalo za pravdu Ruske. Namiesto nevynútenej chyby sa tak víťazným úderom posúva do vedenia.
15-15
Konečne sme videli pekný víťazný úder aj zo strany slovenskej tenistky. Viktória Kužmová svojim parádnym forhendom jednoducho nedala šancu ruskej súperke.
0-15
Natalia Vichľancevová začína lepšie gem pri svojom podaní. Pomohla si kvalitným servisom, na ktorý naša tenistka reagovala len úderom do siete.
3:3
importantNatalia Vichľancevová získava podanie našej tenistky. Tá predviedla druhý zlý gem za sebou. Viktória Kužmová chybovala jednoducho až príliš veľa, naposledy z bekhendu trafila sieť.
30-40
Viktória Kužmová chybuje a zbytočne sa dostáva do problémov. Loptička z jej forhendovej strany skončila v aute, o čom nás presvedčilo aj jastrabie oko.
30-30
Viktória Kužmová napravuje svoje zaváhania z úvodu tejto hry. Na konto si pripisuje tretie eso v zápase a vyrovnáva skóre šiesteho gemu.
15-30
Natalia Vichľancevová teraz pomáha svojej súperke. Z forhendovej strany trafila len sieť, no stále má k dispozícii tesný náskok. Verme, že ho Slovenka dokáže zmazať.
0-30
Viktória Kužmová zahrala prvú dvojchybu dnešného duelu. Svoju súperku tak dostáva do vedenia o dve loptičky. Natalia Vichľancevová je na dosah brejkbalov.
0-15
Natalia Vichľancevová začína gem pri podaní súperky veľmi dobre. Zahrala kvalitný return, na ktorý Viktória Kužmová reagovala len úderom za základnú čiaru.
3:2
Tento gem slovenskej tenistke príliš nevyšiel. Až trikrát trafila sieť, a tak nemohla pomýšľať na zisk brejku. Každopádne, v prvom sete má k dispozícii stále tesný náskok.
15-40
Škoda. Viktória Kužmová predviedla ďalší dobrý return, vytvorila si pozíciu pre útok, ale jej pokus o víťazný úder skončil podobne ako pred pár sekundami v sieti.
15-30
Slovenská tenistka znižuje náskok svojej súperky v tomto geme. Predviedla veľmi dobrý return, na ktorý Natalia Vichľancevová reagovala len úderom do autu.
0-30
Aj ďalšia loptička putuje na konto ruskej tenistky. Viktória Kužmová bola netrpezlivá a pri snahe o zahranie víťazného úderu trafila len sieť.
0-15
Na úvod piatej hry sme videli dlhšiu výmenu. Tú napokon získala Natalia Vichľancevová, pretože z bekhendu šikovne zahrala do protipohybu našej hráčky.
3:1
Parádny gem zo strany slovenskej tenistky. Viktória Kužmová ho po dvoch esách zakončila priamym bodom z podania, a tak odskakuje svojej súperke na rozdiel dvoch gemov.
40-0
Z pravej strany zahrala Viktória Kužmová ďalšie eso. Slovenská hráčka je tak veľmi blízko k tomu, aby potvrdila brejk z predošlého gemu.
30-0
Veľmi dobrý výkon predvádza košická rodáčka. Tentokrát sa presne trafila z bekhendovej strany. Loptička dopadla presne na bočnú čiaru.
15-0
Viktória Kužmová vstupuje do štvrtej hry tým najlepším možným spôsobom. Natalia Vichľancevová nečakala servis na stred dvorca, a tak je z toho druhé slovenské eso.
2:1
importantNeskoro zahlásený, no predsa aut! Natalia Vichľancevová z forhendovej strany minula dvorec, a tak prichádza o svoje podanie. Bolo to síce tesné, no Ruska si nezobrala na pomoc jastrabie oko.
A-40
Viktória Kužmová má ďalší brejkbal. Ruská tenistka mala síce pekne pripravenú pozíciu na útok, ale jej forhendové zakončenie mierilo do siete.
40-40
Tak to je škoda. Natalia Vichľancevová upravuje skóre tretieho gemu na zhodu. Bola trpezlivejšia než Viktória Kužmová, ktorá napokon poslala loptičku z bekhendu len do siete.
40-30
Ruská tenistka odvracia aj druhú hrozbu straty podania. Predviedla forhendový úder po čiare, na ktorý jej súperka nedokázala reagovať.
40-15
Natalia Vichľancevová preriskovala druhé podanie a vyplatilo sa jej to. Viktória Kužmová s námahou poslala loptičku na druhú stranu dvorca, čím vytvorila komfortnú pozíciu pre ruskú hráčku.
40-0
Viktória Kužmová má tri šance na to, aby prelomila podanie ruskej súperky. Predviedla ďalší skvelý víťazný úder z forhendovej strany. Natalia Vichľancevová sa len bezmocne prizerala.
30-0
Viktória Kužmová získava zaujímavý náskok. Tento raz bola trpezlivá a pomohla jej aj Natalia Vichľancevová, ktorá svoj forhendový úder poslala tesne do autu.
15-0
Tretiu hru začína lepšie slovenská tenistka. Viktória Kužmová sa pekne položila do svojho forhendového úderu a loptičku poslala popri bočnej čiare.
1:1
Tak sa to predsa len podarilo. Viktória Kužmová priamym bodom z podania ukončuje dej druhého gemu. Natalia Vichľancevová si zobrala na pomoc jastrabie oko, no podanie našej hráčky bolo na čiare.
A-40
Ďalšia veľmi vydarená séria forhendových úderov zo strany slovenskej hráčky. Viktória Kužmová po víťaznom údere získava výhodu na svoju stranu.
40-40
Bohužiaľ, ani túto možnosť na ukončenie gemu Slovenka nevyužila. Z forhendovej strany totiž trafila len vrchnú časť siete. Domáci diváci ju ženú dopredu.
A-40
Natalia Vichľancevová sa ani teraz nedostane k brejkbalovej šanci. Viktória Kužmová ju zatlačila do defenzívy bekhendom po čiare a následne ukončila výmenu víťazným forhendom.
40-40
Podobnú výmenu sme teraz videli z pohľadu ruskej hráčky. Práve ona bola aktívnejšou a donútila chybovať svoju mladú súperku. Na svete je tak ďalšia zhoda.
A-40
Veľmi dobre teraz zaútočila slovenská hráčka. Po jej forhendových úderoch sa Natalia Vichľancevová dostala pod tlak a na konci výmeny trafila len sieť.
40-40
Druhá hra prvého setu bude pokračovať ďalej. Viktória Kužmová má trošku problém s dĺžkou svojich úderov, čo sa potvrdilo aj v práve skončenej výmene.
A-40
Natalia Vichľancevová teraz výrazne pomohla našej tenistke. Pomerne ľahký forhendový úder totiž nasmerovala len do polovice siete. Viktória Kužmová má gembal.
40-40
V prvom geme na podaní slovenskej hráčky budeme svedkami zhody. Na konci dlhej výmeny totiž prichádza nevynútená chyba z rakety Viktórie Kužmovej.
40-30
Natalia Vichľancevová predviedla veľmi dobrý return. Viktória Kužmová sa dostala do náročnej pozície, z ktorej bekhendom poslala loptičku len do siete.
40-15
Viktória Kužmová má dve možnosti na to, aby vyrovnala skóre prvého setu. Podobne ako jej ruská súperka v úvodnom geme na podaní zaznamenáva eso.
30-15
V úvode zápasu nesledujeme nejaké dlhé výmeny. Potvrdilo sa to aj teraz, pretože Natalia Vichľancevová nedostala loptičku na druhú stranu po skvelom servise Slovenky.
15-15
Natalia Vichľancevová reaguje na predošlú stratu loptičku. Súperke zahrala do protipohybu a napokon sa dočkala jej výnútenej chyby.
15-0
Viktória Kužmová začína gem pri svojom podaní veľmi dobre. Agresívne si nakročila do dvorca a výmenu ukončila forhendovým víťazným úderom.
0:1
Natalia Vichľancevová získava úvodný gem dnešného duelu. V jeho závere si opäť pomohla kvalitným servisom, na ktorý Viktória Kužmová reagovala len úderom do siete.
30-40
Viktória Kužmová len so šťastím poslala loptičku na druhú stranu dvorca. Natalia Vichľancevová si prešla k sieti a výmenu zakončila víťazným forhendom.
30-30
Natalia Vichľancevová si pomohla veľmi dobrým servisom na telo. Viktória Kužmová bola v náročnej pozícii a svoj return poslala ďaleko za základnú čiaru.
30-15
Veľmi dobrý vstup do zápasu v podaní našej hráčky. Viktória Kužmová sa teraz zaskvela výborným bekhendom po čiare a dostáva sa do opätovného vedenia.
15-15
Následne si mladá Ruska napravuje reputáciu. Tentokrát poslala loptičku priamo na podávacie t-čko a pripisuje si na konto prvé eso dnešného duelu.
15-0
Dnešný zápas odštartovala na podaní Natalia Vichľancevová. Do úvodnej výmeny musela ísť cez druhý servis, za čo ju Viktória Kužmová potrestala víťazným returnom.
0:0
Stretnutie sa práve začalo.
Obe hráčky sú už na kurte, a tak nás od začiatku zápasu delí už len niekoľko minút. Miernou favoritkou bude Ruska Natalia Vichľancevová, no my veríme, že košická rodáčka Viktória Kužmová zaznamená úspešný debut v Pohári federácie.

Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z tenisového Fed Cupu. Slovenské reprezentantky v 1. kole II. svetovej skupiny privítajú na domácej pôde mladý výber Ruska. V úvodnej dvojhre sa predstaví naša dvojka Viktória Kužmová v súboji s Nataliou Vichľancevovou.

VIKTÓRIA KUŽMOVÁ

Viktória Kužmová odštartovala sezónu 2018 veľmi dobrými výsledkami. V Aucklande, Melbourne aj v Petrohrade prešla trojkolovou kvalifikáciou a celkovo má na konte už desať víťazstiev. Aktuálne je na 121. mieste rebríčka WTA, čo je jej kariérnym maximom. Naposledy v druhom najväčšom meste Ruska prehrala s domácou Dariou Kasatkinovou 6:1, 4:6, 1:6, hoci jeden a pol setu bola lepšou hráčkou na kurte. V Pohári federácie si dnes odbije svoju premiéru a bolo by skvelé, keby nadviazala na vydarený debut Rebeccy Šramkovej spred dvanástich mesiacov. „Viky sa na tréningoch predviedla vo veľmi dobrom svetle. Má formu a potvrdzuje výkonnostný progres. Je dobré, že nastúpi hneď v úvodnej dvojhre,“ povedal nehrajúci kapitán Matej Lipták. Svoju dnešnú súperku na konci januára zdolala 6:2, 7:5, takže psychická výhoda by mohla byť na jej strane.

NATALIA VICHĽANCEVOVÁ

Natalia Vichľancevová je veľkou nádejou ruského ženského tenisu. O šesť dní oslávi 21. narodeniny, no už dnes figuruje na 94. priečke rebríčka WTA. Navyše, jej maximum je ešte o štyridsať miest vyššie. Rodáčka z Volgogradu hrá pravou rukou a prezentuje sa obojručným bekhendom. Vlani si zahrala finále na trávnatom turnaji v holandskom Hertogenboschi a do semifinále sa prebojovala pred domácimi fanúšikmi v Petrohrade a Moskve. V tejto sezóne má zápasovú bilanciu 3-3. V Hobarte prehrala s Markétou Vondroušovou a na Australian Open nestačila na Lesiu Tsurenkovú. Vo Fed Cupe debutovala pred rokom a v súboji s Taiwanom získala pre Rusko rozhodujúci tretí bod. Ya-hsuan Leeová proti nej získala len tri gemy a šesťkrát stratila svoje podanie. Vichľancevová bude miernou favoritkou zápasu a najväčšia krajina sveta bude jej body potrebovať.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Kužmovej debut vo Fed Cupe nevyšiel, prvý bod získalo Rusko