Slováci spoznali súperov na US Open, Kužmová si môže zahrať s Clijstersovou

Viktória Kužmová.
Viktória Kužmová. (Autor: TASR)
TASR|27. aug 2020 o 19:00

Martin vyzve nasadeného súpera.

NEW YORK. Slovenská tenistka Viktória Kužmová nastúpi v prvom kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open proti domácej Američanke Catherine McNallyovej.

Andrej Martin sa na základe štvrtkového žrebu stretne s Austrálčanom Alexom de Minaurom, ktorý je 21. nasadený. Norberta Gombosa čaká Moldavec Radu Albot a Jozefa Kovalíka Američan Maxime Crassy.

Pre Kužmovú to bude štvrtá účasť v hlavnej súťaži na US Open, vo dvojhre sa jej ešte nepodarilo prejsť cez prvé kolo.

V prípade triumfu nad McNallyovou si v druhom kole skríži rakety s víťazkou súboja medzi Ruskou Jekaterinou Alexandrovovou a trojnásobnou šampiónkou US Open Belgičankou Kim Clijstersovou.

Vlani sa Kužmovej v New Yorku darilo vo štvorhre, po boku Bielorusky Aleksandry Sasnovičovej sa prebojovala až do semifinále.

Bez obhajcov

Najvyššie nasadený hráč v mužskom singli Srb Novak Djokovič vstúpi do turnaja duelom proti Damirovi Džumhurovi z Bosny a Hercegoviny.

Jednotka ženského singlového "pavúka" Češka Karolína Plíšková si na úvod zmeria sily s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou.

Pre pandémiu koronavírusu sa všetky zápasy budú hrať bez divákov za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení.

V New Yorku nebudú štartovať obhajcovia titulov vo dvojhre Španiel Rafael Nadal a Kanaďanka Bianca Andreescuová.

Nadal odriekol svoju účasť v New Yorku pre obavy z koronavírusu, Andreescuová sa po dlhej pauze spôsobenej zranením ešte necíti byť dostatočne pripravená.

Federer už ukončil sezónu

Z elitnej ženskej svetovej desiatky bude vo Flushing Meadows chýbať až šesť hráčok.

Pre strach z ochorenia Covid-19 sa rozhodli necestovať do New Yorku svetová jednotka Austrálčanka Ashleigh Bartyová, dvojka rebríčka WTA Rumunka Simona Halepová, Ukrajinka Jelina Svitolinová (5.), Holanďanka Kiki Bertensová (7.) i Švajčiarka so slovenskými koreňmi Belinda Benčičová (8.).

V mužskej dvojhre sa z rovnakého dôvodu nepredstavia Švajčiar Stan Wawrinka a Austrálčan Nick Kyrgios. Wawrinkov krajan Roger Federer po operácii predčasne ukončil sezónu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Slováci spoznali súperov na US Open, Kužmová si môže zahrať s Clijstersovou