Vo štvorhre sa na Roland Garros predstaví len jedna dvojica zo Slovenska

Slovenské tenistky Viktória Kužmová (vľavo) a Magdaléna Rybáriková sa predstavia na Roland Garros aj vo štvorhre.
Slovenské tenistky Viktória Kužmová (vľavo) a Magdaléna Rybáriková sa predstavia na Roland Garros aj vo štvorhre. (Autor: TASR/AP a SME.sk)
SITA|28. máj 2018 o 13:08

Slovenské tenistky Kužmová a Rybáriková sa stretnú s rusko-českým párom.

PARÍŽ. Slovenské tenistky Viktória Kužmová a Magdaléna Rybáriková sa predstavia bok po boku v rámci ženskej štvorhry na tohtoročnom antukovom vrchole sezóny Roland Garros v Paríži.

V 1. kole na Roland Garros na nich čakajú Ruska Anna Blinkovová a Češka Lucie Hradecká.

V prípade postupu do 3. kola Slovenky môžu naraziť na najvyššie nasadené maďarsko-francúzske duo - Timea Babosová, Kristina Mladenovicová. V mužskej štvorhre Slovensko nemá zastúpenie na RG 2018.

Pre 20-ročnú rodáčku z Košíc Kužmovú to bude deblová premiéra na grandslamovom turnaji.

Dvadsaťdeväťročná Rybáriková má podstatne viac skúsenosti so štvorhrou na štyroch najvýznamnejších turnajoch sezóny. Jej maximom na parížskej antuke je postup do 3. kola, dokázala to vo dvoch prípadoch.

V roku 2011 to bolo s Rumunkou Alexandrou Dulgherovou, v spomenutej fáze turnaja ich zdolali neskoršie víťazky z Česka Andrea Sestini-Hlaváčková a Lucie Hradecká.

O tri roky neskôr spolu s Nemkou Andreou Petkovicovou podľahli v rovnakej fáze talianskemu páru Sara Erraniová - Roberta Vinciová.

Rybárikovej maximom v rámci štvorhry komplexne na "grandslame" zatiaľ zostáva semifinálová účasť vo Wimbledone.

V roku 2014 sa jej po boku Petkovicovej nepodarilo preniknúť do finále, stopku im vystavili Maďarka Tímea Babosová a Francúzka Kristina Mladenovicová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Vo štvorhre sa na Roland Garros predstaví len jedna dvojica zo Slovenska