Kuzminovej chýba pred ukončením kariéry posledný úspech

Anastasia Kuzminová (v strede) a Paulína Fialková (vpravo) mali v tejto sezóne viac dôvodov na radosť. Uspieť chcú aj na MS.
Anastasia Kuzminová (v strede) a Paulína Fialková (vpravo) mali v tejto sezóne viac dôvodov na radosť. Uspieť chcú aj na MS. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|6. mar 2019 o 13:56

Biatlonistky majú medailové ambície.

BRATISLAVA. Bol to trochu nečakaný výsledok. Vraj darček k Vianociam pre slovenských fanúšikov. V posledných decembrových pretekoch biatlonistiek v Novom Meste na Morave sa stalo niečo zázračné.

Prvé dve priečky obsadili Slovenky. Anastasia Kuzminová bola prvá, tesne za ňou dobehla v pretekoch s hromadným štartom Paulína Fialková.

Hoci je to len jeden moment z tejto sezóny, obe biatlonistky dokázali na tento výsledok nadviazať.

Mladšia Fialková sa túto zimu dostala do prvej trojky päťkrát a stále je líderkou poradia v pretekoch s hromadným štartom.

Skúsenejšia Kuzminová bola na pódiu tri razy, z toho dvakrát vybojovala víťazstvo.

Dokáže naplniť ciele, ktoré si dá

Takú úspešnú sezónu slovenský biatlon ešte nemal. Pozície z predchádzajúcich štartov sa obe Slovenky pokúsia obhájiť na svetovom šampionáte vo švédskom Östersunde, ktorý sa začína vo štvrtok 7. marca a potrvá do 17. marca.

Pre obe by to znamenalo medailový úspech.

"Nasti chýbajú v zbierke niektoré cenné triumfy a držím jej palce, aby zastrieľala nuly a doplnila ju. Aj Paulíne želám, aby prenikla do svetovej top špičky," vravel šéf slovenského biatlonu Tomáš Fusko o ambíciách tímu.

Fialková má zatiaľ medaily z majstrovstiev Európy a z univerziády.

Kuzminová má z majstrovstiev sveta dve medaily. Získala ich ešte v rokoch 2009 a 2011. V posledných sezónach na šampionátoch neštartovala. Predovšetkým pre materské povinnosti.

V predchádzajúcich piatich sezónach súťažila len na majstrovstvách sveta 2017 v Hochfilzene, kde skončila najlepšie ôsma.

"Všetci, čo ma poznajú, vravia, že Kuzminová je športovkyňa jedných pretekov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Kuzminovej chýba pred ukončením kariéry posledný úspech