Kuťka chce ľudí v podnikoch na zápasoch našich hádzanárok na ME

Tomáš Kuťka trénoval Československo, Slovensko i české juniorky.
Tomáš Kuťka trénoval Československo, Slovensko i české juniorky. (Autor: TASR)
Peter Fukatsch|5. dec 2014 o 15:37

Tréner našej reprezentácie spred 20 rokov Tomáš Kuťka nepovažuje postup zo skupiny za nemožný.

BRATISLAVA. Tréneroval v troch bundesligových kluboch ako prvý Slovák vôbec. Postupne v Mainzlare, FHC Frankfurt a Borussii Dortmund. S poľským Lublinom sa dostal do hlavnej fázy Ligy majsteriek, s bratislavským Štartom sa dostal do finále Pohára EHF. Naše hádzanárky v ňom podľahli Budočnosti Titograd (dnes Podgorica, hlavné mesto Čiernej Hory).

Tomáš Kuťka (64 r.) je jediným trénerom, ktorý získal tituly v Československu (Iskra Partizánske, 1981), prvý slovenský (Jaspol Partizánske, 1994) i český (Slavia Praha, 2007), raz čs. pohár (so Štartom Bratislava, 1980). Český pohár má so Slaviou (2007).

Trénoval reprezentácie Československa, Slovenska a juniorky Česka. S juniorkami ČSSR bol na MS 1988 šiesty, s Češkami tejto kategórie 1998 siedmy.

Kuťka je skvelý rozprávač, okrem hádzanárskeho trénovania bol dlhé roky športovým redaktorom v denníkoch, často bol spolukomentátorom v slovenskej televízii. Dodnes vtipne glosuje športové dianie, jeho názory sú odvážne. „A preto mi často poznámky ani neuverejnia. V bývalom režime ani teraz,“ poznamenal rodák z Nitry.

Patril medzi najsvojráznejšie osobnosti nášho športu na trénerskej lavičke, žal úspechy, znášal neúspechy, vedel sa pohádať.

Slovensko dostal do áčka

S česko-slovenskou reprezentáciou sa predral cez C- a B-skupinu svetových šampionátov medzi elitu. Na MS do Nórska však nešiel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Kuťka chce ľudí v podnikoch na zápasoch našich hádzanárok na ME