Kupčíková je tehotná, ku Good Angels sa pripojí Žirková

Takto si dres Good Angels obliekala Zuzana Žirková v roku 2010.
Takto si dres Good Angels obliekala Zuzana Žirková v roku 2010. (Autor: TASR)
TASR|27. jan 2014 o 11:13

Posledný domáci zápas A-skupiny proti talianskemu Schiu odohrajú napokon Košičanky v Steel aréne.

KOŠICE. Vedenie basketbalového klubu Good Angels Košice na pondelňajšej tlačovej konferencii oznámilo, že kapitánka Lucia Kupčíková nebude pokračovať v "žlto-modrom" drese.

Dôvodom je tehotenstvo slovenskej reprezentantky. Po materskej dovolenke sa však vo februári k tímu pripojí Zuzana Žirková, ktorá už mesiac individuálne trénuje.

Tri hráčky majú zdravotné problémy

Tím Maroša Kováčika neobišli ani zranenia. Až trojica legionárok má zdravotné problémy, Američanku Planette Piersonovú a Maďarku Tijanu Krivačevičovú trápi koleno a Srbka Miljana Bojovičová mala v moči krv.

Slovenka Katarína Pindrochová na konci minulého týždňa prestúpila do ŠBK Šamorín.

"Po prehre s Kayseri z klubu odišla Levčenková. Ďalej nebude pokračovať ani Kupčíková, ktorá po euroligovom zápase oznámila, že je tehotná a už ju neuvidíme v našom drese. Pindrochová dohrá sezónu v Šamoríne, pretože chceme dať šancu mladším hráčka," uviedol generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

"Bojovičová a Piersonová hrali so sebazaprením a nenastúpili ani v Ružomberku. K tomu všetkému sa pridalo i zranenie Krivačevičovej. K tímu by sa mala v priebehu dvoch, troch týždňov pripojiť Žirková, ktorá je po materskej dovolenke. Dopíšeme ju na súpisku, boli by sme radi, ak by nám pomohla v play off. Či nastúpi na zápasy však necháme na jej rozhodnutí," povedal Jendrichovský.

Aj proti Schiu v Steel aréne

Napriek tomu, že vedenie po neúspešnom zápase s tureckým Kayseri Kaski spor deklarovalo návrat do Infiniti arény, tak realita bude iná. Posledný domáci zápas A-skupiny proti talianskemu Schiu sa napokon odohrá 19. februára v Steel aréne (18.00).

Lístok bude stáť symbolických 50 centov, zvyšnú časť zaplatia hráčky a vedenie klubu.

"Naši partneri dali odkaz, že radi spoločne s hráčkami zaplatia vstupné ako poďakovanie fanúšikom. Najbližší víkend odohráme zápas MEL proti maďarskému Šopronu tiež v Steel aréne. Cena na najlepšie miesta bude 3 eurá, na zvyšné 1 euro," konštatoval Jendrichovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Kupčíková je tehotná, ku Good Angels sa pripojí Žirková