Kukumberg dal ďalšie ultimátum

Sportnet|22. dec 2009 o 19:12

Slovenský hokejista sa včera dozvedel, že už mal byť v Novosibirsku. Výplaty v Lade Togliatti neprišli, situácia je kritická.

Agentúrna správa SITA bola nahradená autorským textom o 23:40.

TOGLIATTI, BRATISLAVA. Slovenský hokejista Roman Kukumberg sa po reprezentačnej akcii včera vrátil do ruského klubu Lada Togliatti, ale nečakala ho žiadna potešujúca správa. Peniaze na výplaty neprišli, hráčom aj zamestnacom meškajú už niekoľko mesiacov.

"Počkám ešte dva dni a keď ma nevyplatia, definitívne odchádzam," vyslovil ďalšie ultimátum.

Dnes proti Magnitogorsku

Internetová stránka čempionat.ru písala včera ako o hotovej veci, že najlepší strelec Lady s 12 gólmi prestúpil z Togliatti do Novosibirska.

"Netuším, kto má záujem na takýchto nepravdivých správach. Som v Togliatti, trénujem s mužstvom a v stredu nastúpim na zápas proti Magnitogorsku," povedal 29-ročný Bratislavčan.

"Vo štvrtok by som už mal byť múdrejší, či zostanem, alebo odídem. Ak ma nevyplatia, neviem, kam by som mohol ísť. Nevylučujem, že by to mohol byť aj Novosibirsk."

Lada sa prepadá

Lada Togliatti spadla na 10. miesto Východnej konferencie KHL so šesťbodovou stratou na postupové 8. miesto do play off. Posledných päť zápasov prehrala.

"Kritická finančná situácia klubu poznamenala aj výkony mužstva, psychiku hráčov," tvrdil Kukumberg. Druhý Slovák v mužstve, útočník Erik Weissmann, si doliečuje zlomeninu. Nohu má ešte v sadre.

Zamestnanci hrozia štrajkom

Podľa agentúrnych správ sa v pondelok na budúci týždeň chystajú zamestnanci klubu vstúpiť do štrajku. Výplaty nevideli už tri mesiace.

Známa automobilka v meste sa počas hospodárskej krízy dostala do veľkých problémov, prestala podporovať hokejový klub. Lade hrozí bankrot, veritelia žiadajú splatenie pohľadávok v sume 16 miliónov rubľov.

"Blížia sa Vianoce, ale keď človek nemá pokoj na duši, ani sa na ne poriadne neteší," doplnil Roman Kukumberg.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Kukumberg dal ďalšie ultimátum