Kučová proti favoritke siahala na zisk setu, na Roland Garros končí v prvom kole

Kristína Kučová.
Kristína Kučová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. máj 2017 o 17:31

Slovenská tenistka v prvom sete nevyužila možnosť setbalu.

PARÍŽ. Slovenská tenistka Kristína Kučová neuspela pri premiére v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji Roland Garrros. Napriek bojovnému výkonu prehrala s nasadenou dvadsaťtrojkou Austrálčankou Samanthou Stosurovou 5:7, 1:6.

Úvodné dejstvo proti parížskej finalistke z roku 2010 mala Kučová veľmi dobre rozohrané, dvakrát však nevyužila výhodu brejku a za stavu 5:4 nepremenila setbal.

Kučová začala proti Stosurovej nebojácne. V piatom geme po skvelom stopbale prelomila podanie víťazky US Open z roku 2011 a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:2.

Pozrite si, ako Kučová bojovala proti Stosurovej: fotogaléria

29.5.2017

Stosurová síce vyrovnala na 4:4, no v deviatom geme opäť stratila servis a Kučová išla podávať na víťazstvo v sete.

Za stavu 5:4 a 40:30 však spravila dvojchybu, čo pomohlo Austrálčanke, ktorá vyrovnala na 5:5 a následne získala aj ďalšie dva gemy. "Bol to zlomový moment. Možno mi chýba viac takýchto dôležitých bodov, ktoré by som vyhrala," uznala Kučová, citoval ju portál Sport24.sk.

Roland Garros - 1. kolo:

Samantha Stosurová (Aus.-23) - Kristína Kučová (SR)

7:5, 6:1

V druhom dejstve Stosurová po rýchlom brejku odskočila Kučovej na 3:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V druhom kole bude Stosurová čeliť postupujúcej zo súboja Kirsten Flipkensová (Belg.) - Mandy Minellová (Lux.).

Dvadsaťsedemročná Kučová, 95. v singlovom renkingu WTA, hrala s 33-ročnou univerzálkou Stosurovou (22., bola však aj na 4. pozícii) premiérovo v kariére.

Slovenka sa predstavila v hlavnej singlovej súťaži na veľkej štvorke piaty raz, na tomto podujatí však debutovala. Bola v druhom kole Wimbledonu 2009 a Australian Open 2017.

Kučová hrala s obviazaným pravým kolenom, pred pár dňami vyležala virózu: "Na to sa však nemôžem vyhovárať. Dala som do toho všetko. Nedávno som ešte zvažovala operáciu kolena, teraz sa zdá, že je to na dobrej ceste, aby sa dalo dokopy."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Kučová proti favoritke siahala na zisk setu, na Roland Garros končí v prvom kole