Kucka zabezpečil Sparte tri body

SITA|11. sep 2010 o 17:55

Futbalisti úradujúceho českého majstra AC Sparta Praha zvíťazili v úvodnom sobotňajšom stretnutí 8. kola najvyššej českej súťaže Gambrinus ligy nad druhým mužstvom uplynulej sezóny FK Baumit Jablonec najtesnejším rozdielom 1:0.

PRAHA. Futbalisti úradujúceho českého majstra AC Sparta Praha zvíťazili v úvodnom sobotňajšom stretnutí 8. kola najvyššej českej súťaže Gambrinus ligy nad druhým mužstvom uplynulej sezóny FK Baumit Jablonec najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný gól sa postaral 3 minúty pred koncom prudkou hlavičkou slovenský reprezentant Juraj Kucka, ktorý odohral celý zápas.

V drese víťazného mužstva nastúpil v 69. min ďalší Slovák Igor Žofčák. Za Jablonec, ktorému sa v aktuálnej sezóne príliš nedarí na ihriskách súperov, odohral celé stretnutie bývalý hráč Slavie Praha Matej Krajčík. V ďalšom sobotňajšom stretnutí zvíťazil moravský tím 1. FC Slovácko nad Českými Budějovicami 2:0

Súhrn výsledkov sobotňajších stretnutí 8. kola najvyššej českej futbalovej súťaže Gambrinus ligy 2010/2011:

AC Sparta Praha - FK Baumit Jablonec 1:0 (0:0)

Gól: 87. KUCKA, 6304 divákov

Juraj Kucka odohral celý zápas, Igor Žofčák (obaja Sparta) prišiel na ihrisko v 69. min - Matej Krajčík (Jablonec) odohral celý duel.

1. FC Slovácko - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)

Góly: 41. Nestorovski, 90. L. Volešák, 5324 divákov

Miroslav Filipko a Tomáš Košút (obaja Slovácko) odohrali celý zápas - Peter Černák (Č. Budějovice) hral do 71. min

Kucka: Som veľmi rád, že sme prelomili obranu Jablonca

Slovenská spolupráca tri minúty pred koncom sobotňajšieho stretnutia 8. kola najvyššej českej futbalovej súťaže Gambrinus ligy 2010/2011 proti FK Baumit Jablonec znamenala zisk troch bodov pre úradujúceho šampióna AC Sparta Praha. Na rohový kop Igora Žofčáka v 87. min najvyššie vyskočil Juraj Kucka a zaznamenal jediný a zároveň víťazný gól zápasu. Pre 23-ročného stabilného člena reprezentácie SR a zároveň účastníka MS 2010 v JAR to bol druhý presný zásah v aktuálnej ligovej sezóne. Kucka odohral v drese "rudých“ celé stretnutie, jeho krajan Žofčák prišiel na ihrisko v 69. min.

"Teší ma, že sa mi podarilo skórovať. Igor Žofčák mi to výborne nacentroval z rohu a hoci súperov brankár si na loptu po mojej hlavičke ešte siahol, napokon bol z toho gól,“ povedal po zápase v krátkom rozhovore pre agentúru SITA odchovanec prievidzského futbalu. Jemu aj jeho spoluhráčom spadol po tomto presnom zásahu kameň zo srdca, keďže defenzívu Jablonca, v ktorej sa predstavil aj Matej Krajčík, dlho nevedeli prekonať.

"Som veľmi rád, že sme to napokon prelomili. Od hostí som čakal viac, boli príliš ´zalezení´ pred vlastnou bránkou a nám sa potom hralo veľmi ťažko. Prekvapili ma štýlom hry, keďže sa zamerali len na obranu,“ naznačil bývalý hráč Podbrezovej a MFK Ružomberok, ktorý sa v priebehu tohto týždňa tešil z druhého najtesnejšieho triumfu 1:0. V utorok totiž v reprezentačnom drese oslavoval víťazstvo nad Ruskom v kvalifikácii ME 2012.

"Výsledok z Moskvy bol určite povzbudzujúci, samozrejme, že sa mi potom lepšie nastupuje aj za Spartu," povedal Juraj Kucka, ktorý tentoraz oslavovať príliš nebude, keďže už v nedeľu ho čakajú ďalšie povinnosti. "Chystám sa len na večeru, pretože už ráno máme ďalší tréning."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kucka zabezpečil Sparte tri body