Kuciak je stále v hľadáčiku AEK Atény

Kuciak likviduje šancu útočníkovi Ajaxu Amsterdam Arkadiuszovi Milikovi.
Kuciak likviduje šancu útočníkovi Ajaxu Amsterdam Arkadiuszovi Milikovi. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. jún 2015 o 20:05

Dušan Kuciak by mohol v Grécku nadviazať na brankárske dedičstvo Slovákov Juraja Bučeka či Pavla Kováča.

ATÉNY. Grécky futbalový klub AEK Atény má stále záujem o služby 30-ročného slovenského brankára poľskej Legie Varšava Dušana Kuciaka (nar. 21. mája 1985).

Informuje o tom portál imerisia.gr s tým, že vedenie víťaza uplynulého ročníka II. ligy a nováčika najvyššej gréckej súťaže 2015/16 v súvislosti s postom brankára uvažuje o troch možnostiach.

Šanca na získanie španielskeho gólmana Javiera "Javiho" Varasa Herreru, končiaceho v druholigovom Valladolide, je údajne nižšia, pretože 32-ročného rodáka zo Sevilly chce získať úspešný tím z baráže a nový účastník Primera División UD Las Palmas.

Tým sa vraj otvorili väčšie možnosti na angažovanie 10-násobného slovenského reprezentanta a žilinského rodáka D. Kuciaka, ktorý v nedávno skončenej sezóne s Legiou vybojoval triumf v Poľskom pohári.

V Ekstraklase však neobhájil varšavský klub primát, keď skončil druhý s jednobodovým mankom na Lech Poznaň.

"Príchod Kuciaka do AEK vyzerá reálnejšie ako v minulých dňoch, najneskôr do týždňa - ešte pred začiatkom letnej prípravy - by sa malo rozhodnúť, či sa tak stane alebo nie," uvádza na adresu účastníka MS 2010 v JAR spomenutý web imerisia.gr.

Tento portál však zároveň informuje, že na brankársky post existuje v klube 11-násobného gréckeho šampióna a 14-násobného držiteľa domáceho pohára ešte ´prekvapujúca´ možnosť, ktorú však už nekonkretizoval.

Dušan Kuciak chytal v doterajšej kariére za Trenčín, Žilinu, anglický West Ham United, rumunský Vaslui a od roku 2011 je v Legii Varšava, kde má kontrakt do roku 2016.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kuciak je stále v hľadáčiku AEK Atény