Cígerovi neprišiel do tímu zo zámoria nikto. Ako dopadnú Šatan a Ramsay?

Andrej Sekera
Andrej Sekera (Autor: SITA/AP)
Marián Szűcs|28. mar 2018 o 12:04

O niekoľko dní sa v NHL skončí klubová sezóna siedmim Slovákom. Jeden už naznačil, že na MS nepríde.

BRATISLAVA. V bránke Halák, v obrane Sekera, v útoku Gáborík, Pánik a Jurčo. Všetci títo hráči by mohli byť 5. mája na ľade v Kodani pri úvodnom zápase slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta proti Česku.

Ani jeden zo spomínaných hokejistov si totiž tento rok v NHL nezahrá play-off. Najneskôr na budúcu nedeľu 8. apríla sa pre nich klubová sezóna skončí. V ten deň je na programe posledný zápas základnej časti súťaže.

Predĺžia si sezónu v národnom tíme na majstrovstvách sveta? To už je iná otázka.

Cíger tvrdil, že sa dohodli

Ako sú na tom Slováci v zámorí:

Budú v play off NHL:

Tomáš Tatar (Vegas)

Zdeno Chára (Boston)

Marko Daňo (Winnipeg)

Peter Budaj (Tampa Bay)

Budú v play off na farme:

Martin Marinčin (Toronto – Toronto Marlies)

Peter Cehlárik (Boston – Providence)

Erik Černák (Tampa Bay – Syracuse)

Nebudú v play off NHL:

Andrej Sekera (Edmonton)

Marián Gáborík (Ottawa)

Jaroslav Halák (New York Islanders)

Richard Pánik (Arizona)

Tomáš Jurčo (Chicago)

Nebudú v play off na farme:

Marek Hrivík (Calgary – Stockton)

Christián Jaroš (Ottawa – Belleville)

Vlani neprišiel na šampionát v Kolíne ani jeden hokejista z NHL. Vtedajší tréner reprezentácie Zdeno Cíger počúval samé ospravedlnenia - som zranený, nemám zmluvu na ďalšiu sezónu a nechcem riskovať zranenie, som unavený, nemám formu...

Až sa to Cígerovi nezdalo a hovoril o koordinovanom postupe hráčov z NHL. „Boli nejaké dohody. To sú reálne veci, že niektorí hráči boli dohodnutí a mali svoj plán,“ vravel vtedy Cíger.

K hokejistom zo zámoria sa pridali aj známe mená zo slovenskej ligy – na šampionát odmietli ísť aj Tomáš Surový a Ladislav Nagy.

„Musíte sa spýtať hráčov, či je to plánované. Niektorých chápem, ale je toho trošku viac, ešte aj chalani z extraligy,“ špekuloval Cíger.

Šampionát dopadol pre Slovákov katastrofálne. Skončili až na 14. mieste a medzi elitou sa zachránili len vďaka pomoci Dánov a ich víťazstvu nad Talianmi.

V napätej atmosfére po zbabraných majstrovstvách šéf hokejového zväzu Martin Kohút hovoril, že rok predtým na šampionáte v Petrohrade mali hráči z NHL konflikt s realizačným tímom. Ten mohol byť dôvodom, pre ktorý vlani nikto zo zámoria do reprezentácie neprišiel.

„Pod pojmom konflikt si predstavujem niečo väčšie, tvrdšie, vážnejšie. Ale povedzme, že nejaké výmeny názorov tam boli,“ pripustil obranca Dominik Graňák, ktorý na šampionáte v Petrohrade hral.

Chcú Haláka. Príde?

Teraz prvý raz skladajú nomináciu na majstrovstvá sveta generálny manažér Miroslav Šatan a tréner Craig Ramsay. Budú v zháňaní hráčov zo zámoria úspešnejší?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Cígerovi neprišiel do tímu zo zámoria nikto. Ako dopadnú Šatan a Ramsay?