Kto dostane v bránke prednosť? Rozhodla o tom aj lapačka

Július Hudáček si chce zimnou olympiádou splniť veľký sen.
Július Hudáček si chce zimnou olympiádou splniť veľký sen. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|5. máj 2017 o 17:34

Zo slovenských hokejistov bolo na tréningu cítiť odhodlanie, ale aj nervozitu.

KOLÍN NAD RÝNOM. Rýchla výmena pukov medzi hráčmi, strela a zákrok brankára. Samostatný nájazd a puk opäť končí v brankárovej lapačke.

Deň pred zápasom trénovali slovenskí hokejisti na vedľajšej ploche kolínskej Lanxess Arény. Nacvičovali kombinácie, vhadzovanie či presilové hry.

Brankárska dvojica Július Hudáček a Ján Laco potvrdila, že na majstrovstvách sveta budú oporou slovenského tímu. Počas hodinového tréningu inkasovali len minimálne.

Predpokladaná zostava proti Taliansku:

Hudáček (Laco) – Čajkovský, Sersen, Mikuš, Gernát, Jánošík, Čerešňák, Trška, Šedivý – Skokan, Hudáček, Dravecký - Miklík, Bližňák, Haščák - Kudrna, Cingeľ, Hrnka - Skalický, Suja, Šťastný.

S Talianskom začne Hudáček

V sobotňajšom otváracom stretnutí šampionátu proti Taliansku, ktoré sa hrá o 16.15, dostane šancu Július Hudáček.

„Príprava mu vyšla parádne. Zaznamenal tri čisté kontá. Taliani zakončujú presilovky na našej pravej strane, kde má Julo lapačku. Verím, že aj takýto detail nám pomôže,“ tvrdí tréner brankárov Peter Kosa.

Dvadsaťosemročný gólman, ktorý v budúcej sezóne bude chytávať v KHL za Čerepovec, je rád, že sa svoju nomináciu dozvedel už deň pred zápasom.

Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie: fotogaléria

6.5.2017

„Niektorí tréneri to chcú tajiť, ale pre brankára je vždy lepšie, keď to vie dopredu. Môže sa na to nastaviť a ísť do duelu s čistou hlavou,“ priznáva Hudáček.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kto dostane v bránke prednosť? Rozhodla o tom aj lapačka